SASTOJCI
270 g maslaca
90 g secera u prahu
2 zlicice vanilin secera
270 g brasna
+ marmelada od jagoda, malina, smokava...
PRIPREMA
Ukljucite pecnicu na 175 stupnjeva. Vliki pleh od pecnice prekrijte papirom za pecenje.
Maslac, secer i vanilin secer dobro, pjenasto izmjesajte mikserom. Odvazite brasno i polagano, u tri navrata dodajite brasno u smjesu maslaca i secera. Mjesajte dobro kuhacom, izmedju svakog dodavanja, da se dobro sjedini, odnosno dok se ne oblikuje u kuglu tijesta.
Tijesto stavite u dresir vrecicu ili u obicnu vrecicu za zamrzavanje kojoj ste odrezali vrh. Istiskajte oblike po zelji. Na savakom keksicu napravite udubljenje za punjenje. Pecite 10 tak minuta - dovoljno je da samo odozdo dobiju malo boje.
Napunite sa marmeladom po zelji.
Nema komentara:
Objavi komentar