SASTOJCI
500-600 g mekog brasna
pola paketica svezeg kvasca
1 kasicica soli
150+50 g narendanog kackavalja (trapista, gaude i sl.)
200 g margarina
1 jaje
malo mleka
PRIPREMA
1. Razmutiti kvasac u malo toplog mleka sa kasicicom secera i brasna.
2. Od brasna, nadoslog kvasca, 1 zumnceta, 150 g sitno narendanog kackavalja i ostalih sastojaka zamesiti testo, zamotati u foliju i ostaviti 1-2 sata u frizideru, a moze i duze.
3. Razviti koru debljine 0, 5 cm, premazati belancetom i posuti preostalim narendanim kackavaljem (50 g).
4. Vecom casicom vaditi pogacice, a manjom izvaditi sredinu tako da se dobije oblik vencica.
5. Vencice i male pogacice (iz sredine) poredjati u podmazan pleh i peci na 200 C oko 20-tak minuta…gotovi .
Nema komentara:
Objavi komentar