utorak, 5. rujna 2017.

PUNJENA POHOVANA PILETINA

baš mi se dopalo, naravno da sam morala da isprobam

SASTOJCI
po 2 manja pileća odkoštana karabataka po osobi
začini po ukusu biber,vegetin mix za piletinu,beli luk u prahu, italijanski začin
po 1 parče šunke za svaki karabatak
sušeni paradajz


 

po jedan isečen štapić lako topljivog sira za svako parče mesa
1 do 2 jaja
50 ml mleka
brašno
mrvice ( koristila sam panko )
ulje



 

PRIPREMA

1.    Piletinu oprati i očistiti od viška masnoće. Ja kupim već odkoštane karabatake, a vi ako ih nemate, vrlo je lako izvaditi kosku, izvadite je sami. Skinuti kožicu.

Batom za meso istanjiti meso. Ja ih obično stavim u kesu za zamrzivač, da mi ne prska svuda i tako ih istanjim.

Svako istanjeno parče mesa začiniti sa začinima koje vi volite  sa obe strane,pokriti sa providnom folijom i ostaviti bar sat vremena u frižider.

2.    Pripremiti sve što vam je potrebno za pripremu.

Iseći parčiće sira, pripremiti šunku, hlebne mrvice,  brašno,umućeno jaje sa mlekom, sušeni paradajz iseći na štapiće .

3.    Na papir za pečenje staviti parče mesa, preko mesa staviti parčiće isečenog sušenog paradajza, preko staviti parče šunke i preko šunke staviti parče lako topljivog sira ( ja sam koristila gouda ) i sve ta zaviti.

Parčići od karabatka su kratki i ako je potrebno, zatvoriti ih sa čačkalicama ili uvezati kuhinjskim koncem ( ja sam koristila po dve kuhinjske čačkalice za svako parče )

Napraviti prvo sve parčiće i zaviti ih.

4.    Svako parče pripremljenog mesa prvo uvaljati u brašno, onda u jaja i na kraju u hlebne mrvice.

Ostaviti vrlo kratko u frižider.( ovo možete da uradite i nekoliko sati pre nego što je potrebno da pripremite ručak.

5.     Zagrejati malo ulja u veći tiganj i staviti sve pripremljene parčiće mesa i pržiti vrlo kratko,samo da porumeni i okrenuti i drugu stranu da porumeni.
 
6.    Izvaditi parčiće koje ste propržili i staviti ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.

Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta ( deo sira će se istopiti i icuriti..ili sam ja stavila previše )

Izvaditi čačkalice i poslužiti toplo sa salatom i pire krompirom

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar