baš mi se dopalo, naravno da sam morala da isprobam
SASTOJCI
po 2 manja pileća odkoštana karabataka po osobi
začini po ukusu biber,vegetin mix za piletinu,beli luk u prahu, italijanski začin
po 1 parče šunke za svaki karabatak
sušeni paradajz
po jedan isečen štapić lako topljivog sira za svako parče mesa
1 do 2 jaja
50 ml mleka
brašno
mrvice ( koristila sam panko )
ulje
PRIPREMA
1. Piletinu oprati i očistiti od viška masnoće. Ja kupim već odkoštane karabatake, a vi ako ih nemate, vrlo je lako izvaditi kosku, izvadite je sami. Skinuti kožicu.
Batom za meso istanjiti meso. Ja ih obično stavim u kesu za zamrzivač, da mi ne prska svuda i tako ih istanjim.
Svako istanjeno parče mesa začiniti sa začinima koje vi volite sa obe strane,pokriti sa providnom folijom i ostaviti bar sat vremena u frižider.
2. Pripremiti sve što vam je potrebno za pripremu.
Iseći parčiće sira, pripremiti šunku, hlebne mrvice, brašno,umućeno jaje sa mlekom, sušeni paradajz iseći na štapiće .
3. Na papir za pečenje staviti parče mesa, preko mesa staviti parčiće isečenog sušenog paradajza, preko staviti parče šunke i preko šunke staviti parče lako topljivog sira ( ja sam koristila gouda ) i sve ta zaviti.
Parčići od karabatka su kratki i ako je potrebno, zatvoriti ih sa čačkalicama ili uvezati kuhinjskim koncem ( ja sam koristila po dve kuhinjske čačkalice za svako parče )
Napraviti prvo sve parčiće i zaviti ih.
4. Svako parče pripremljenog mesa prvo uvaljati u brašno, onda u jaja i na kraju u hlebne mrvice.
Ostaviti vrlo kratko u frižider.( ovo možete da uradite i nekoliko sati pre nego što je potrebno da pripremite ručak.
5. Zagrejati malo ulja u veći tiganj i staviti sve pripremljene parčiće mesa i pržiti vrlo kratko,samo da porumeni i okrenuti i drugu stranu da porumeni.
6. Izvaditi parčiće koje ste propržili i staviti ih na pleh, koji ste prekrili pek papirom.
Peći ih u prethodno zagrejanoj rerni na 175°C oko 30 minuta ( deo sira će se istopiti i icuriti..ili sam ja stavila previše )
Izvaditi čačkalice i poslužiti toplo sa salatom i pire krompirom
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar