utorak, 5. rujna 2017.

TORTA SE NE PECE, A VEOMA JE UKUSNA I OSVEZAVAJUCA, POGOTOVO ZA LETNJE DANE.SLADOLED TORTA SA OREO KEKSOM

SASTOJCI
500g cokoladnog biskvita
450g Oreo keksa
1 bela cokolada
2 kesice sladoleda od vanile
2 kesice sladoleda od cokolade
800ml mleka
1 crna cokolada za ukrasavanje


 
PRIPREMA
Pripremiti kalup za tortu i namastiti ga. U jednu posudu umutiti 2 kesice sladoleda od cokolade po uputstvu sa kesice (umutiti sa 400ml mleka). Zatim umesati izdrobljeni cokoladni biskvit i 7-8 izlomljenih Oreo keksica.

Dobijenu smesu utisnuti u kalup i ostaviti u zamrzivac da se ohladi oko 2 sata.

U drugu posudu umutiti 2 kesice sladoleda od vanile sa 400ml mleka. Izlomiti 20 komada Oreo keksa i dodati u sladoled. U medjuvremenu, otopiti belu cokoladu na pari. Kada se smesa sjedini, lagano mesajuci dodajte otopljenu cokoladu.


 
Izvadite kalup iz zamrzivaca i dobijenu smesu utisnite preko tamnog sladoleda. Ostavite u zamrzivac dok se ne stegne.

Od ostatka Oreo keksa odvojte jednu trecinu, izvadite beli fil (punjenje) i izmrvite u blenderu crni deo keksa. Ostatak keksa presecite na pola.

Kada se torta stegne, izvadite iz zamrzivaca i prelijte otopljenom cokoladom. Preko cokolade pospite crne mrvice od keksa i poredjajte keks. Prijatno! :)

Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar