srijeda, 8. studenoga 2017.

GITIN KOLAČ

Za sve ljubitelje višanja i one koji će to tek postati...

SASTOJCI
BISKVIT
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice brašna
3 žlice kakaa



KREMA I
staklenka kompota od višanja
3 žlice šećera
3 žlice škrobnog brašna (gustina)

KREMA II
1/2 l slatkog vrhnja
30 dkg čokolade za kuhanje



PRIPREMA
Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka (dodajte prstohvat soli), dodajte žlicu po žlicu šećera, jedno po jedno žumance i na samom kraju lagano umiješajte brašno pomiješano sa kakaom.

Pecite na većem limu (30 x 40cm), oko 15 min na 180 stupnjeva.
Pečeni biskvit ostavite da se ohladi.

Pomiješajte šećer i škrobno brašno te lagano umiješajte kompot od višanja te sve lagano prokuhajte da se zgusne.
Kremu još vruću rasporedite ravnomjerno po biskvitu.
Slatko vrhnje i čokoladu otopite na pari i mješajte da postane jednolično. Zatim ostavite da se dobro ohladi. Smiksajte. Premažite preko hladne kreme od višanja.

Moj savjet: ja uzmem dvije staklenke kompota od višanja (jer svi volimo višnje) i to obično bude oko 6 dl soka. Na tu količinu stavim 6 žlica šećera i 6 žlica gustina. Višnje kuhajte skupa sa sokom.

Nema komentara:

Objavi komentar