srijeda, 29. studenoga 2017.

Na osnovu krvne grupe saznajte koji je čaj idealan za vas!

Čaj je izuzetno zdrav napitak, ali da li ste znali da uticaj te tečnosti na vas, također, zavisi i od vaše krvne grupe? Dakle, pratite najbolje kombinacije bilja za svaku krvnu grupu.

caj-od-sipurka

Krvna grupa A

Ove ljude karakteriše emocionalnost i analitičnost i dosta su skloni stresu. Za ljude s ovom krvnom grupom su Tajvanski zeleni čaj, često zvan barut, čaj od cvijeta čistog jasmina ili s kombinacijom zelenog čaja Ying Hao.

Također se savjetuju neven i majčina dušica koji odlično utiču na ovu krvnu grupu.

Krvna grupa B

Osobe s ovom grupom imaju sporiji metabolizam, skloni su autoimunim bolestima, gojaznosti, letargiji i anksioznosti. Njima je potreban zato zeleni čaj ili organski roibos, poznata afrička mahunarka.

Dobri su i crveni čajevi bez dodataka koji osvježavaju i poboljšavaju cirkulaciju.

Krvna grupa AB

Ove osobe nisu naročito intuitivne i sklone su stresu, te imaju smanjen libido. Njima se savjetuje da se skoncentrišu na određene vrste zelenog čaja, čaja od božura, sandalovine i preporučuje se konzumacija žutih čajeva.

Mješavina zelenog čaja i mente se naročito preporučuje. Dobra kombinacija naročito je kopriva s mentom koja je jako dobra za ovu grupu.

Krvna grupa 0

Osobe koje imaju nultu krvnu grupu trebaju izbjegavati mlijeko i gluten. Ove osobe izlaze na kraj sa stresom, ali je posljedica toga često bol u stomaku ili problem s vodom.

Ovim osobama se savjetuje čaj na bazi đumbira. Odlična kombinacija je mješavina đumbira i čistog japanskog čaja Sancho

Izvor: stil

Nema komentara:

Objavi komentar