utorak, 28. studenoga 2017.

Nutella rolada! Dakle, treba ga rezati dovoljno debelo da jedan komad bude dovoljan i dovoljno tanko da vas ne uhvati depresija nakon pretjeranog uživanja u slatkim grijesima.

Da sam umjesto običnog napravila čokoladni biskvit za rolat mogla bih ga nazvati i čok-šok rolatom, ali sama krema od Nutelle je dovoljno čokošokantna i dodatni šokovi nam nisu potrebni.
SASTOJCI
ZA BISKVIT
4 jaja
3 žlice vruće vode
100 g šećera
100 g brašna tipa 400
25 g škrobnog brašna
3 g praška za pecivo (mjeri se gradiranom žličicom)

ZA KREMU
200 ml slatkog vrhnja
200 g Nutelle
2 žlice kakaa

 
Za bogatu i sjajnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje ili kvalitetne tamne čokolade
3 žlice ulja

PRIPREMA
1.

 
Umješati jaja sa šećerom dok ne udvostruči zapreminu i postane pjenasto i skoro bijelo.
2.
Dodati vodu, a zatim brašno i škrobno brašno pomješane sa praškom za pecivo. Ručno ujednačiti u smjesu od jaja i šećera.
3.
Izliti u veliki pleh obložen papirom za pečenje i peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stepeni.
4.
Biskvit izručiti na vlažnu krpu, odvojiti papir i urolati da omekša.
Priprema kreme:
1.
Zagrijati vrhnje do vrenja, maknuti sa štednjaka i umješati Nutellu i kakao. Ostaviti da odstoji pet minuta, a zatim sve izmješati.
2.
Ohladiti pola sata u hladnjaku, a potom premazati biskvit i čvrsto saviti u rolat.
3.
Rolat premazati glazurom pripremljenom od 150 g rastopljene čokolade u koju se doda još tri žlice ulja.

Nema komentara:

Objavi komentar