subota, 18. studenoga 2017.

Kremasti, izdašan, nepečeni cheesecake koji će osvojiti svakog sladokusca - Linolada cheesecake !

SASTOJCI
za koru
350g Paris nero keksa (ili po izboru ali prilagoditi maslac i vodu)
4 dobre žlice otopljenoga margarina /maslaca
4 žlice tostiranih mljevenih lješnjaka
2-3 žlice vode


 
za cheesecake
400 g ABC sira
3 žlice Linolade
1,5 dl zaslađenog kondenziranog mlijeka
100 g otopljene tamne čokolade
6 dl Tekućeg biljnog šlaga 5+ Dolcela ili neko drugo biljno slatko vrhnje
1 Mljevene želatine Dolcela

ganache
150 g čokolade po želji
1 dl Slatkog vrhnja Dolcela
1/2 dl zaslađenog kondenziranoga mlijeka


 
PRIPREMA
U multipraktiku usitniti kekse, dodati otopljeni maslac/margarin, lješnjake i vodu. Trebate dobiti rahlu masu koja se pomalo gruda.  Utisnuti podlogu u kalup veličine 20x30 (moj je 17x30) i ostaviti u hladnjaku da se stisne.

Želatinu natopiti prema uputama da nabubri.
Izmiksati ABC sir, kond. mlijeko, linoladu, otopljenu čokoladu.

Miksati šlag i umiješati u kremu od sira. Dodati otopljenu želatinu po malo uz stalno miješanje. ( Nemojte sve odjednom uliti jer ćete dobiti veliki grumen želatine koji se neće umiješati u kremu.)

Pripremljenu kremu staviti na koru, poravnati i staviti u hladnjak dok pripremamo ganache.
Ugrijati vrhnje i kond. mlijeko, ne uzavrijeti i preliti preko usitnjene čokolade, promiješati i ganache preliti preko kreme.

Cijeli kolač dobro ohladiti prije serviranja.
*Umjesto kondenziranog mlijeka možete koristiti šečer u prahu za kremu i sl. vrhnje za ganache no ono cheesecaku daje kremoznost i punoću.

Količinski ga ima i visok je, ako želite raditi okrugli smanjite si količine prema veličini kalupa

Izvor:https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar