ZA PODLOGU
200 gr pettit keksa ili nekog sl.
50 gr kokosa
100 gr secera
1 dcl vode
80 gr putra
ZA KREM
250 gr mascarpone sira
2½ dcl slatkog vrhnja
kesica zelatina
3 s. kasike secera
1 kesica vanilin secera
200 gr zele bombona
PRIPREMA
ZA PODLOGU
Staviti secer i vodu u serpu, pa na laganu vatru dok se secer ne istopi, pojacati vatru i u smjesu dodati mljeveni keks i kokos, mjesati i sad dodati putar izrezan na manje komade. Sve skupa izmjesat, da se sjedini.
Na tanjir u kojem ce se praviti, staviti obruc od kalupa za tortu ( 22 cm) i istresti smjesu, lagano je rastanjiti, najbolje mokrim rukama.
Staviti u frizider dok se pripremi krem.
ZA KREM
Narezati zele bombone na velicinu po vasoj zelji.
Pripremiti zelatin po upustvu sa kesice.
Umutiti slatko vrhnje sa secerom i vanilin secerom u slag, u to dodati istopljenu zelatinu i sve skupa izmjesati. Sad dodati mascarpone sir i lagano sa najmanjom brzinom izmjesati, samo kratko.
Na kraju dodati narezane zele b. i sve skupa izmjesati rucno, ne mikserom.
Izvaditi podlogu iz frizidera, istresti krem preko, poravnati i vratiti u frizider bar na 2-3 sata.
Nema komentara:
Objavi komentar