petak, 17. studenoga 2017.

Nešto staro,a novo,što već svi znamo: Jednostavna Torta RUSKA KAPA

ukusno i slatko,samo drugačije upakovano!!!!!!

SASTOJCI
KORA
8 jaja
300g šećera
4kašike vode
250g brašna
4kašike kakaoa
1 prašak za pecivo



FIL
1L mleka
150g gustina
200g šećera
250g margarina
200ml slatke pavlake
Za prelivanje kora
400ml mleka
4kašike neskvika
ili 400ml čokoladnog mleka



GLAZURA od čokolade

I još jenda šaka seckanih lešnika ili 50g kokosa za posipanje sa strane

PRIRPEMA
KORA
Umutiti 4 belanca u čvrst sneg.Posebno umutiti 4 žumanca sa 150g šećera,dodati belanca i 125g brašna,2kašike vode,2kašike kakaa i pola praška za pecivo.
Ispeći ovakve 2 kore.
Pečene kore izbockati čačkalicom i preliti vrelim mlekom(sa neskvikom ili čokoladnim).

FIL
Skuvati kašu od mleka,šećera i gustina,ohladiti je.
Umutiti posebno margarin pa dodati u kašu.
Umutiti posebno slatku pavlaku pa i nju sjediniti sa kašom i margarinom.
Filovati natopljene koru sa polovinom fila i staviti i drugu pa i nju premazati drugom polovinom fila,odvojiti 4kašike fila da se torta premaže sa strane.

Tortu sa strane posuti lešnicima ili kokosom.

POSLUZIVANJE
Torta mora da se napravi dan ranije da upiju kore mleko....prijatno!!

Nema komentara:

Objavi komentar