subota, 4. studenoga 2017.

PITULJICE SA VODOM

SASTOJCI
500 g kora za pitu
3 jajeta
300 g sira
10 kašika klučale vode


 

15 kašika ulja
1 kesica praška za pecivo
malo soli
i još 500 ml mlake vode


 

PRIPREMA
Pripremiti fil od jaja, ključale vode, ulja, sira praška za pecivo i soli.
Filom filovati po dve kore, uviti u rolat a zatim u puža.
Pripremljene pituljice staviti da odstoje pola sata u tepsiji u kojoj je
naliveno pola litra mlake vode.

Pre pečenja pituljice premazati preostalim filom i peći na 220*C dok
ne dobiju zlatno žutu boju.

Pituljice poslužiti tople.

Savet:
Kako sam imala strah da stavim celu količinu vode u pleh, ja sam stavila samo toliko da pleh bude prekriven vodom.

Tokom pečenja voda je isparila, pleh je bio veći i imalo je praznog prostora oko pituljica, tako da su pituljice bile mekane i lepo pečene.
Mekane su i drugog dana.

Nema komentara:

Objavi komentar