četvrtak, 16. studenoga 2017.

Pohana pureća prsa punjena dimljenim sirom, pršutom

Ovo sam jelo prvi puta kušala prije dobrih 20-tak godina u izvrsnom pazinskom "Lovcu", a od tada do danas još puno puno puta, obilazeći istarske restorane. Po svojoj sam intuiciji dodala malo ananasa i pohala prsa koristeći kao završni sloj suncokretove sjemenke, a ne klasično, krušne mrvice i nisam pogriješila. Jelo je sočno, pomalo pikantno no tu je ananas koji daje notu nježnosti.
Sastojci  4 osobe
cca 50 dag purećih prsa
6 kriški pršuta (rezanog vrlo tanko)
4 kriške dimljenog sira
4 kolutića ananasa
15 - 18 dag sjemenki suncokreta
2 kom jaja

 
po potrebi brašna
po ukusu soli i papra
po potrebi ulja za prženje

Priprema
1.
Samljeti suncokretove sjemenke strojem za mljevenje orašastih plodova.
2.
Purećim prsima odstraniti kožu i pažljivo ih odvojiti od prsne kosti. Jednu polovicu razdvojiti horizontalno na dva dijela, a drugu spremiti za kasniju uporabu.
Svaki dio purećih prsa još jednom pažljivo izrezati horizontalno tankim oštrim nožem, no ne do samoga kraja, neka na jednoj strani bude spojeno. Odreske pažljivo raširiti, položiti na prozirnu foliju i prekriti drugom folijom. Lagano istuči batom za meso tek da se površina izravna.

 
3.
Svaki odrezak malo posoliti i popariti s jedne strane (koja će biti vanjska) te položiti kriške sira.

4.
Na sir poslagati kriške pršuta.

5.
Kolutiće ananasa dobro prosušiti papirnatom salvetom ili čistom krpom, izrezati na kockice i poslagati ih na odreske.

6.
Svaki odrezak preklopiti i učvrstiti metalnim štapićima ili čačkalicama.

7.
Pripremiti sastojke za pohanje na posebne tanjure. Pohati na klasičan način: dobro utapkati u brašno, provaljati u razmućenim jajima, a potom ih dobro obložiti mljevenim suncokretovim sjemenkama.
Pohati u dosta ulja na srednje jakoj temperaturi.
Posluživanje
Mi smo kao prilog odabrali pirjani grašak na engleski način i salatu putericu.
GLAVNA JELA

Nema komentara:

Objavi komentar