Tijesto:
1dl vode
10 dag svinjske masti
10 dag oštrog brašna
1/4 žličice soli
4 jaja (srednje veličine)
Krema:
1l mlijeka
2 pudinga od vanilije
2 žlice glatkog brašna
25 dag šećera
1 žličica ekstrakta vanilije
25 dag margarina
Priprema
Tijesto:
1.
U posudu sa duplim dnom stavite zagrijavati vodu, sol i mast.
2.
Kad zavrije ukuhajte brašno (kao za žgance).
3.
Mješajte energično da se ne naprave grudice, kuhajte još 3-5 min, dok se smjesa ne počne lagano žutiti i mirišati. Cilj je da postane cijela vrela.
4.
Prebacite u posudu za miksanje i dodajte jedno po jedno jaje. Miksajte dok ne dobijete gusto tijesto.
5.
Tijesto malkec prohladite, napunite kuharsku špricu i štrcajte krafnice željene veličine na lim premazan samo masti (bez brašna).
6.
Pecite na 180°C, dok se ne počnu rumeniti, smanjite pećnicu na 150°C.
7.
Kad temperatura pećnice padne na 150°C, smanjite na 100°C, lagano otvorite vrata pećnice i utaknite dršku kuhače. Ostavite tako par minuta da se smanji temperatura, pa otvorite malo jače vrata pećnice.
8.
Za nekoliko minuta otvorite skroz vrata pećnice, ali nemojte vaditi krafne. Ostavite ih da se polako hlade još malo.
9.
Pipnite prstim, ako imate dojam da su šupljikave i potpuno suhe, vadite ih van iz pećnice.
10.
Ohladite do kraja, prerežite na pola i punite kremom.
11.
Krema: Odvojite dio mlijeka u kojem razmutite puding, šećer i brašno. Ukuhajte tu smjesu u ostatak vrelog mlijeka. Ohladite. Dodajte pjenasto izmiksan margarin i ekstrakt vanilije.
Posluživanje
Posipajte šećerom u prahu i pokušajte odoljet! :)
Nema komentara:
Objavi komentar