četvrtak, 9. studenoga 2017.

Hrskava mocarela

Odlicno ide uz zelenu salatu ili moze da posluzi kao predjelo.

SASTOJCI
• 150 gr. mocarele
• 1 kom. jaje
• 2 zlice mleka



• 2 zlice vrhom pune brasno
• po potrebi ulje
• po ukusu sol
• 2 zlice vrhom pune prezle
• 2 zlice vrhom pune kukuruznog brasna



PRIPREMA.
Koristila sam sitnu mocarelu,a moze i krupna,pa rezite na snite.
Mocarelu procedite od surutke,te prodzite kroz mlazom hladne vode,pa ostavite nek se cedi.

U posudu stavite jaje,brasno i mleko.Sa vilicom razbijte jaje,pa dodati brasno.Mesajte zustro kako bi se grudvice od brasna razbile.Dobicete guscu smesu,nesto gusca od smesu za palacinki.

U drugu posudu stavite prezlu i kukuruzno brasno.Promesajte da se sve lepo promesa.

Sad svaku mocarelu prvo uronite u jaje.Pazite neka ima svugde mesavine.Potom je uronite u mesavinu prezle i kukuruze.Sad ponovo ubacite mocarelu u jaja,pa opet u prezlu sa kukuruzom.Sa rukama fino oformite krug.Uradite tako dok imate mocarele.

U  tiganj,nalijte ulja kolko da pokrijete dno.Ulje mora biti vrelo,u suprotnom mocarela ce se pocet topiti,a omotac nece biti przen.Przite kratko sa svija strana dok dobiju blago zlatnu boju.

Nakon przenja,naredite mocarelu na papirni ubruz kako bi upilo visak ulja.Mocarela je spremna za sluzenje.Sluzi se odma jos topla.

Mozete napravit salatu,te je dodat salati,preukusno je.

Nema komentara:

Objavi komentar