nedjelja, 12. studenoga 2017.

Kroketi sa pršutom i lukom

Fini kroketi od krumpira uz dodatak pršuta i mladog luka. Mogu se servirati samostalno kao predjelo uz nekakav dip,ili kao prilog glavnom jelu
Sastojci
600g skuhanog krumpira
200g brašna
1 jaje
50g maslaca
3 fetice pršuta
2 mlade kapulice(luka)
20g parmezana
sol,papar
panir smjesa
2 jaja

 
30ml mlijeka
krušne mrvice i brašno
sol
dip
200ml kiselog vrhnja
200g krem sira
sol,papar i vlasac

Priprema
1.
Udinstajte na pinkicu masla sitno sjeckani luk i pršut,
2.

 
U vrući protisnuti krumpir dodajte jaje,maslac,udinstani pršut i luk,parmezan sol papar i brašno.Sve fino povežite i nek se malkicu prohladi
3.
Od ove smjese načinite kobasice i režite na prutiće,ako se ljepe pospite površinu brašnom
4.
E sada standardno panirajte krokete,U jajaj uvijek dodam malo mlijeka,a u prezlu umješam malo brašna.Stavite ih sada na sat vremena u hladnjak
5.
Krokete pržite u dubokom ulju dok ne porumene
6.
Servirajte ih kao samostalno jelo,u ovom slučaju uz dip od vrhnja,sira,vlasca soli i papara.
A može kao prilog nekom glavnom jelu
7.
dobar tek !

Tagovi

Nema komentara:

Objavi komentar