TIJESTO
250 g. ostro brasno
170 g. maslaca
100 g. secera
4 zumanjka
1/3 praska za pecivo
1 vanilija secer
FIL
4 bjelanjka
150 g. secera
1/2 kg. quark (posni sir)
2 kas. pune griza
1 vanilija secer
korica cijelog limuna
PRIPREMA
1.
Sve sastojke za tijesto zamjesiti rukom.
2.
Poprilicno brzo zbog maslaca da puno ne omeksa.
3.
Od tijesta odvojiti 2/3 za prvu koru, a 1/3 ide gore (trakice).
4.
2/3 tijesto razvaljati izmedu dvije prozirne folije.
5.
Staviti u srednje velicine lim, oblozen papirom za pecenje ili nauljit i pobrasnit.
6.
1/3 tijesta staviti u frizider dok pripremimo fil.
7.
fil:
8.
Bjelanjke skupa s obe vrste secera izmiksati u cvrsti saum.
9.
Sir ocjediti ako ima tekucine, promjesati, dodati mu limunovu koricu i griz.
10.
Te skupa sjediniti sa saumom od bjelanjaka.
11.
Sada ukljuciti pecnicu na 180 stupnjeva.
12.
Fil ravnomjerno rasporediti na prvu koru.
13.
A od preostalog tijesta koje isto razvljamo na prozirnu foliju ali ovaj put donju foliju malo pobrasniti, tijesto je mekano pa da se bolje odvaja od folije (zato to radimo).
14.
Izrezati tijesto na trakice, pa poredati odozgo preko fila.
15.
Peci dok ne dobije lijepu rumenu boju.
16.
Po zelji moze se posuti secerom u prahu kada pita (kolac) malo ohladi.
17.
Ohladiti i uzivati u super ukusu ove super pite :)))
Posluživanje
Recept sam dobila od moje kume Slade i zato joj puno hvala :)
Pita je savrsena, ja bolje nisam jela.
Nema komentara:
Objavi komentar