četvrtak, 9. studenoga 2017.

Piletina u umaku od naranče! probala sam na sve najcine, ali ovaj me toliko odusevio

Piletinu sam pripremala i s narančom, i s limunom, i s ananasom, maslinama, češnjakom, medom, ružmarinom, đumbirom... vinom. Probajte je na ovaj  gurmanski aromatični način i razveselite ljubitelje slasnih okusa koji će se naći za Vašim blagdanskim stolom.
SASTOJCI
4 pileća filea (4 x ~220 g)
Za marinadu:
1 dcl narančinog soka (1 naranča)
1 žlica maslinova ulja
1 žličica senfa
1 žličica muškatnog oraščića u prahu
1 žličica slatkog curry-a u prahu

 
1 žličica vegete ili vegete natur
crni papar

ZA UMAK
umak od pečenja i marinada
4 žlice pileće juhe
2 žlice kukuruznog ili rižinog brašna
... i još:

 
malo maslaca za posudu za pečenje

PRIPREMA
1.
Za marinadu: dobro pomiješajte narančin sok, maslinovo ulje, senf, muškatni oraščić u prahu, slatki curry u prahu, vegetu i svježe mljeveni crni papar.
2.
Pileće filete operite, stavite u posudu, prelijte pripremljenom marinadom pa ostavite da se mariniraju najmanje 1 sat.
3.
Mariniranu piletinu stavite u maslacem premazanu vatrostalnu posudu ili keramičku posudu za pečenje pa prelijte s 1 - 2 žlice marinade.

4.
Piletinu pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C, na 2. razini, oko 30 minuta.
5.
Za umak: umak od pečenja izlijte u manju posudu, dodajte preostalu marinadu, pileću juhu i kukuruzno brašno pa kuhajte na laganoj vatri, uz miješanje, dok se lagano ne zgusne.

Posluživanje
Pečenu piletinu prelijte pripremljenim umakom i poslužite uz krokete od riže ili drugi prilog po želji.
Mala tajna: Prije pečenja na piletinu možete staviti nekoliko komadića maslaca ili pokapati maslinovim uljem.

Nema komentara:

Objavi komentar