ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Jako se brzo spremaju i još brže nestaju:.Čokoladni mravinjaci

SASTOJCI
za oko 30 komada
6 jaja
5 dcl šećera


 
4 dcl brašna
1 prašak za pecivo
1 dcl mlijeka
20 dag maslaca ili margarina
3 v.ž kakaa
3-6 v.ž ruma ili amaretto likera

za ukras
10 dag čokoladnih mrvica


 
PRIPREMA
Zagrijte pećnicu na 250 stupnjeva.Pjenasto istucite jaja s 3 dcl šećera.Dodajte brašno,prašak za pecivo te na kraju mlijeko.Sipajte u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom  i pecite oko 7-8 minuta.Dobro ga ohladite.

Izmrvite biskvit što sitnije u plastičnu zdjelu.Pjenasto izmiksajte maslac i preostali 2 dcl šećera.Kakao rastopite u rumu ili amarettu.Pomiješajte smjesu od kakaa sa smjesom od šećera i umiješajte smrvljeni biskvit.Dobro izmiješajte(najbolje rukama).

Rukama oblikujte oko 30 kuglica -koje rukama oblikujete u hrpice da izgledaju kao mravinjaci.Uvaljajte ih u čokoladne mrvice i ostavite da odstoje  barem 1 sat u frižideru.

Možete napraviti i mini mravinjake (oko 50-60 komada) pa ih poslužite kao poslasticu npr.za Božić.

POSLUZIVANJE
Možete primjeniti i dječju verziju ovih kolača tako da izostavite rum,pa ga zamijenite aromom ruma ili peperminta.Ovo se može raditi i sa ostacima nekoga biskvita(za ovo vam treba oko 6 dcl biskvitnih mrvica).

Nema komentara:

Objavi komentar