Nikada nisam saznala zašto se krumpir na ovaj način zove "Francuski krumpir", ali znam da ga je baka često pripremala, pogotovo u zimskim mjesecima.
SASTOJCI
7 krompira (srednje veličine)
6 jaja
3 vrhnja
sol, papar (soja sos) itd
malo putra za pleh
3 hrenovke
malo naribanoga sira
PRIPREMA
1. Skuhati krumpire i jaja u slanoj vodi i dobro ohladiti. Oguliti ,narezati na ploškice.
2. Prebaciti u zdjelu, dodati narezane hrenovke, vrhnje i začine i lagano promjesati.
3. Pleh premazati s putrom, naribati sir po smjesi (ja naknadno nadodala narezane listove sira..kaj će te senilna sam ;-) ) smjesu staviti u pleh i u pećnicu na 200 C oko 35 minuta (ovisi od pećnice i kako volite zapečeno).
4. I to je to ..:-)). Salata može a i nemora….
Posluživanje
Mjesto začina stavila samo soja sos ,daje mi krumpiru jedan specifičan okus ,,zapravo cijelom jelu ..
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar