srijeda, 1. studenoga 2017.

PICOLINA ILI PUNJENI UŠTIPAK! Moji su tako voljeli pizzu ali otkad su probali picolinu pizzu više i ne spominju

Iskreno i ja sam oduševljena…isprobajte i vi i procijenite sami… Još nešto Ovo tijesto umotano u foliju moze stajati do 15 dana u hladnjaku a mjesec dana u zamrzivaču.
SASTOJCI
Tijesto
1 kg mekog brašna
2 kašike ulja
1 kašika soli
2 kašike šećera
1 jogurt
2 jaja
0,5 l mlijeka
1 prašak za pecivo

 
1 kvasac ( suhi ili svjezi )

ZA PUNJENJE
ketchup
ajvar
salama
sudzuk
zdenka sir
tvrdi sir
šampinjoni

PRIPREMA
1.
Malo mlijeka , šećer i kvasac izmiješati

 
2. U brašno staviti sve namirnice za tijesto i izmiješani kvasac i rukom dobro izraditi dok ne dobijemo glatko tijesto.
3. Ostaviti ga dva sata u hladnjaku.
2.
za to vrijeme narendati salamu i sir a ostale sastojke tanko narezati…
3.
Rzvaljati tijesto ( da bude malo duguljasto ) tako da kad se preklopi bude veličine tave u kojoj ćete peći picolinu.
5. Premazati ketchupom i ajvarom tako da krajevi tijesta ostanu suhi.
6. Na jednu polovinu picoline narendati salamu i poredati sudžuk, šampinjone, zdenku i na kraju naribati tvrdi sir.
4.
Preklopiti tijesto i dobro zatvoriti krajeve .
8. Pržiti na zagrijanom ulju u tavi prvo jednu pa drugu stranu.
9. Izvaditi na papirni ubrus da upije višak masnoće.
10. Gotovo!

Nema komentara:

Objavi komentar