srijeda, 1. studenoga 2017.

Popečci od tikvica

SASTOJCI
2 dl quinoe
4 dl vode
2 manje tikvice
2 jaja
3 žlice kukuruznog brašna
3 žlice mrvica
30 g naribanog parmezana
2 češnja češnjaka

 
1 žlica nasjeckanog peršinova lista
1 žličica kurkume
1 žličica soli
papar
ulje za prženje

PRIPREMA
1.
Quinou dobro isperite  pa je pristavite  u blago posoljenu vodu da se kuha dvadesetak minuta, dok ne upije svu vodu i ne omekša.
Kuhanu stavite na cjedilo, malo je isperite i pustite je da se ohladi. Povremeno je rahlite vilicom.
2.
Tikvice operite pa ih neoguljene naribajte. Za ovu količinu quinoe treba ih oko 8 dl.
3.

 
Pomiješajte ohlađenu quinou i tikvice.
Dodajte jaja, brašno, mrvice, parmezan, peršin, usitnjeni češnjak, kurkumu, sol i papar.
Dobro izmiješajte.
Smjesa treba biti kompaktna, ne tvrda i pomalo vlažna.
4.
Zagrijte ulje za prženje.
Žlicom zahvaćajte smjesu, oblikujte popečke pa ih pržite tri do četiri minute sa svake strane, na srednje jakoj vatri, dok ne dobiju zlatnosmeđu boju.
Pržene popečke stavite na papirnati ubrus da se upije višak masnoće.
Posluživanje
Odlični su i topli ali i hladni. Možete ih poslužiti kao predjelo ili prilog ili uz salatu kao laganu večeru.

Nema komentara:

Objavi komentar