SASTOJCI
1kg goveđeg mesa
500g kapule
400g mrkve
500ml crnog piva
2 žlice slatke paprike
1 žlica ljute paprike
1 žlica vegete
2 žlice koncetrata rajčice
3 česna češnjaka
sol,papar,majčina dušica
500ml goveđeg temeljca ili vode sa žlicom vegete
50ml suncokretovog ulja ili 2 žlice masti
knedle od kruha
250g starog kruha
200ml mlijeka
1 tanka fetica slanine
1/2 kapule
2 jaja
1 grančica peršina
PRIPREMA
1. Meso nasjecite na veće kocke,i začinite solju,paprom,paprikom(sa ljutom paprikom pripazite),vegetom
2. Kapulu dinstajte na masnoći dok ne pocakli
3. Zatim joj dodajte meso,sve skupa dinstajte par minuta
4. Sada u meso dodajte mrkvu isjeckanu na veće kockice,luk,majčinu dušicu i dvije žlice koncetrata rajčice,i ovo dinstajte par minuta
5. Sve skupa pelijte pivom i poklopite.Tjekom pirjanja podljevajte goveđim temeljcem. Ovisno o poziciji mesa,gulaš je potrebno kuhati2-3 sata
KNEDLE:
isjecite šnite kruha na kockice i prelijte vrelim mlijekom
Pancetu sitno isjeckajte i poržide zajedno sa kapulom,to dodajte kruhu
Sve skupa posolite,popaprite,dodajte peršin i jaja.Dobro povežite i radite male okruglice
Kuhajte ih u posoljenoj vodi na lagano,otprilike par minuta
(ako se bojite sirovih jaja,možete slobodno produžiti proces kuhanja,ove su bez brašna pa im ne treba puno kuhati kao one koje ga imaju)
Dobar tek!
Nema komentara:
Objavi komentar