četvrtak, 1. veljače 2018.

Braon i žuto, Čokolada i vanila

SASTOJCI
testo
• 300 gr brašna
• 150 gr šećera
• 150 gr margarina ili putera


 
• 25 gr kakaa
• 1 kesica praška za pecivo
• 2 kom jaja
• 1 kesica vanilin šečera

fil
• 2 kese pudinga od vanile
• 700 ml mleka
• 8 kašika šećera
• za posipanje
• prah šećer


 
PRIPREMA
U činiju sipati brašno pomešano sa praškom za pecivo, dodati vanilin šećer, šećer, kakao i ostale sastojke, pa umesiti homogeno testo.
Uviti ga u streč foliju i ostaviti u frižideru sat vremena.
Za to vreme skuvajte puding kao što piše na kesici, samo je količina mleka manja.
Uključiti rernu da se greje na 180 stepeni.
Testo podeliti na dva dela i to neka vam jedan deo bude 3/4 cele mase i ostatak od 1/4.
Prvi veći deo razvući na radnoj površini i staviti ga u modlu, koju ste podmazali margarinom. Testo podići uz ivice kalupa.
Staviti da se prazno testo, izbockano viljuškom, peče 8 minuta.
Izvadite ga iz rerne, sipati prohlađen puding, ravnomerno ga nanoseći na testo i preko staviti drugi deo testa, koji ste isto kao i prvi razvukli na radnoj površini. Najbolje bi bilo kada bi napravili mrežu od testa.
Peći na 180 stepeni 30-35 minuta.
Kada je gotovo izvadite ga i ohladite, pa tek onda pospite prah šećerom.

Izvor: https://www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar