petak, 9. veljače 2018.

MENI OVOG ROLATA NIKADA DOSTA MOGLA BI GA JESTI SVAKI DAN

Sastojci:
tikvice (kod mene 2 srednje)
brašno
jaje
papar, sol
šunka (4 velike fete fine šunke)

 
sir gauda kod mene puno jer tako volima
mozzarella (1 kugla )
ulje za friganje
mlijeko
Priprema:

Od brašna , jaja i mlijeka napravite paštelu, malo gušće nego za palačinke, posolite , popaprite. Tikvice tanko narežite po dužini, ne solite ih i ne cjedite vodu, nego ih feticu po feticu umačite u pripremljenu paštelu i pofrigajte u zagrijanom ulju s obje strane. Kad su gotove slažite ih na kuhinjski papir da upije višak ulja. Posložite ih po dužini  na foliju ,ja sam složila po duzini dva reda a po širini 5 fetica) posložite šunku , gaudu mozzarelu , pažljivo zarolajte ,

 
dobro omotajte folijom , rubove folije dobro zatvorite, ubacite u pećnicu 20-ak min na 180°C. Nakon toga izvadite iz pećnice i pustite da se malo prohladi , otvorite foliju, izrežite i uživajte…Pokazat ću vam put do originalnog recepta, cura tikvice stavlja u brašno pa u jaje(a ne paštelu ka ja ) i kad rolat zamota u foliju ne stavlja u pećnicu, pa ako se odlučite vi napravite kako vas volja, al ja volim kad se to sve lipo otopi i poveže.

Nema komentara:

Objavi komentar