petak, 9. veljače 2018.

Slana posna torta

Ona je kombinacija vec postojecih ali ipak malko drugacija...nama se veoma dopala...
Sastojci
2 dl piva
2 dl gazirane mineralne vode
16 kasika brasna
1 kesica praska za pecivo
1/2kasicice soli
8 kasika ajvara

 
aleva paprika mix po zelji ali ne mora

Fil:
2 veca barena krompira
6 kiselih krastavcica
100g posnog majoneza
200g rendanog biljnog kackavalja
Jos:
1 kesica posnih krekera

 
Priprema
1.
Od navedenih sastojaka za koru zicom umutiti  testo(ja sam iskoristila malo mix paprike koju smo dobili na okupljanju jer mi se mnooogo dopada ali nije neophodno,dovoljan je i samo ajvar za koru).
U veliki pleh od rerne staviti papir za pecenje i izliti smesu,peci na 180 stepeni oko 20 minuta,cackalicom proveriti kada je pecena...prilagodite to svojoj rerni...

2.
Obaren krompir narendati kao i krastavcice i kackavalj(ostavite malo kackavalja za posipanje gotove torte),sve sjediniti sa majonezom.Ako vam se ucini da to nije dovoljno majoneza dodajte po ukusu,to zavisi od velicine krompira i krastavaca...

3.
Pecenu koru ohladiti i preseci na pola po duzini.Nafilovati sa pola fila,poredjati preko krekere i preko njih ostatak fila.Drugi deo kore staviti preko fila i blago pritisnuti.

4.
Gotovu tortu,najbolje sutradan,premazati sa vrlo malo majoneza i posuti rendanim kackavaljem.

Moram priznati da smo je seka i ja spremale dva puta,prvi put smo eksperimentisale i u fil stavile  malo naseckanog praziluka i bilo je ukusno ali ipak nepotrebno,dovoljno je i samo sa krastavcicima.
Korice su mekane i torta nije teska.
Nadam se da ce se i Vama dopasti

Nema komentara:

Objavi komentar