četvrtak, 8. veljače 2018.

Maslena pogaca (maslenica) sa pecenom piletinom

Tijesto je super socno, natopljeno sokovima pecenja, mekano, okus pecene piletine u tijestu je neopisiv! Kalorije nemojte brojati :-)

SASTOJCI
Tijesto
500g obicno mekano brasno
oko 200ml toplo mlijeko
1 zlicica kvasac instant
1 zlicica sol
100ml maslac
1 jaje
4 zlice kiselo vrhnje
100ml topla voda
1 zlicica secer


 

Meso
6 kom pileci zabatak
1 luk
1 zlicica sol
1 zlicica papar
1 zlica slatka paprika
suncokretovo ulje


 

PRIPREMA
1. Piletinu staviti u namazanu tavu za pecenje. Posoliti, popapriti, dodati slatku papriku i meso lagano izmasirati sa zacinima i uljem.
Staviti peci na 200 C pola 35 minuta, zadnjih 10 minuta dodati nasjeckan luk, pomijesajte ga sa uljem.

2. Kad je piletina pecena , izvaditi na tanjur i ostaviti da se malo ohladi. Masnocu od pecenja staviti u salicu. Maslac otopiti i pomijesati sa masnocom od pecenja i dodati kiselo vrhnje. Dobro promijesati.
Piletinu odvojiti od kosti i raskomadati na male komade. Ostaviti pokriveno.

3. U malu salicu dodati tople vode, secer i instant kvasac. Promijesati i ostaviti oko 5 minuta da odmara. U vecu zdjelu dodati brasno pomijesano sa soli. U sredinu uliti kvasac i polako mijesati. Dodati umuceno jaje i nastaviti mijesati uz dodavanje toplog mlijeka. Dodaje se oko 200/250ml. Nemojte sve odjednom dodati da ne bude prerijetko.

Umijesiti mekano tijesto i nastaviti mijesiti u pekacu ili sa elektricnom mjesalicom za tijesto, Treba mijesiti barem 10 minuta.
Zatim pokriti sa plasticnom folijom i ostaviti oko pola sat - 45 minuta da se podupla.

4. Na pobrasnjenoj povrsini izvaditi tijesto, podijeliti ga na tri dijela.

5. Svaki dio razvaljati na pravokutni oblik oko 2-3 mm debljine.
Tijesto premazati maslacem, zatim preklopiti, mozete naprije donji, gornji , lijevo , desno , svaki put premazati, i dodati komadice mesa ili preklapati kao sto je prikazano pod brojem 6. sto je i jednostavnije.

6. Premazati tijesto , posuti po sredini sa komadima mesa, zatim preklopiti jednu stranu pa ponovo premazati , dodati malo mesa i preklopiti desnu stranu preko sredine.

7. Stavljati svaki dio u namascenu tavu za pecenje. Svaki dio premazati i dodati meso.

8. Zadnji dio premazati sa malo ekstra kiselog vrhnja. Dalke u ostatku masnoce dodati jos zlicu-dve vrhnja.
Ostaviti da odstoji oko 10 minuta, tijesto ce se malo podignuti. Mozete ostaviti i dulje.

9. Peci na 180 C oko 30-35 minuta.

10. Posluzite vruce ili toplo.
Drzati ostatke u hladnjaku i obavezno zagrijati u pecnici ili mikrovalnoj prije serviranja.

Izvor: coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar