subota, 10. veljače 2018.

Salama u oblatni spremno za pola sata

Vidjela sam da ima nekoliko recepata koji odgovaraju na ovu temu, no svi oni se prave na drugaciji nacin. Ovaj rolatic od oblatne vec godinama pravim i svi koji su ga probali su super zadovoljni i dobili su recpet, koji je vrlo jednostavan...

SASTOJCI
• 250 gr secera
• 200 ml vode
• 150 gr nasjeckanih oraha



• 150 gr mljevenog petit keksa
• 150 gr grozdica
• 80 gr tamne cokolade
• 125 gr margarina
• 1 kom jaje
• 1 kom oblatna od 200 gr



PRIPREMA
Pokvasite nekoliko kuhinjskih krpa u potpunosti i dobro ocjedite. Zatim na krpu stavite list oblatne, pa preklopite drugim krajem krpe, pa slijedeci list i tako dalje dok svi listovi ne budu pokriveni vlaznom kuhinjskom krpom.

Secer kuhajte sa vodom otprilike oko 10-15 minuta na laganoj vatri.
Nakon toga dodajte nasjeckane orahe, mljevenje kekse, grozdice, izlomljenu cokoladu, margarin i jaje.
Mijesajte na laganoj vatri dok se cokolada i margarin ne istope.

Vrucu smjesu premazite preko svakog lista oblatne i to na onoj strani gdje su manji kvadratici. Svaki lista nakon sto premazete i preklopite drugim pritisnite rukama. Nakon sto zavrsite sa svim listovima uvijte oblatnu u roladu.

POSLUZIVANJE
Ukoliko zelite manje komadice onda mozete mazati i slagati 3 lista i uviti u roladu i isto to uciniti sa ostala 2. Tako cete dobiti dva rolata, jedan tanji drugi malo deblji. U zadnje vrijeme pravim na taj nacin.

Nema komentara:

Objavi komentar