SASTOJCI
podloga
• 300 gr mljevenog keksa
• 200 ml mlijeka
• 100 gr putera
• 100 gr mlijecne cokolade
fil od kikirikija
• 250 gr przenog i samljevenog neslanog kikirikija
• 130 gr putera
• 100 gr mljevenog secera
• 50 ml mlijeka
karamel fil
• 600 ml mlijeka
• 2 kesice pudinga sa okusom karamele
• 5 kasika secera,2 kasike dulche de leche
• 180 gr putera
ganache
• 150 ml slatkog vrhnja
• 1-2 kasike kakaa
• 1-2 kasike meda
• 100 gr cokolade
PRIPREMA
Kalup za torte 24 cm obloziti papirom za pecenje.Za podlogu istopiti puter i cokoladu,dodati mlijeko i keks,dobro izmijesati i smjesu rasporediti na dno kalupa.Staviti u frizider.
Za fil od kikirikija istopiti puter,secer i mlijeko,dodati mljeveni kikiriki,izmijesati i staviti preko podloge.Ostaviti u frizider.
Za karamel fil staviti 500 ml mlijeka i secer da prokuha.U ostatku mlijeka razmutiti pudinge i skuhati ih u mlijeku.Ohladiti,dodati dulche de leche i pjenasto umucen puter.Fil sipati preko kikiriki fila.
Za ganache sve sastojke istopiti i preliti preko kolaca.Ostaviti preko noci u frizideru pa onda skloniti obruc.
Nema komentara:
Objavi komentar