četvrtak, 1. veljače 2018.

BRZE ROLNICE SA ŠUNKOM I SIROM ZA 20 MINUTA

Evo jednog recepta iz stare Podravkine brošure po kojoj je moja mama učila kuhati Mislim da je iz sedamdesetih ili ranih osamdesetih (ne piše godina izdanja). Mama nam je kad smo bile male znala pripremiti ova brza peciva nakon onih laganih ručkova kad se ogladni za 2 sata A i ja sam usvojila recept.

SASTOJCI
Tijesto
150 g svježeg sira
4 velike žlice mlijeka
1 jaje



4 velike žlice ulja
250 g brašna
1 vrećica praška za pecivo (ja na ovu količinu brašna stavljam pola)
1 žličica soli

Nadjev
150 g sirove šunke (tanko narezane)
100 g ementaler sira (tanko narezanog) (može i neki drugi)

Za premazivanje
malo mlijeka

Varijacije za premazivanje
1 malo jaje (isplati se žrtvovati :)
sjemenke (sezam, suncokretove), kim, ribani sir



PRIPREMA
Pomiješajte sir s mlijekom, jajem i uljem. Brašno prosijte s praškom za pecivo, dodajte sol. Pomiješajte navedene sastojke i zamijesite tijesto.
Tijesto razvaljajte u list veličine otprilike 36x36 cm. Iz njega izrežite kvadrate 9 cm. Na izrezano tijesto rasporedite komadiće sira i šunke i savijte u obliku valjka. Dobro pritisnite rubove prstima (tako da sir ne može curiti van).
Na lim stavite papir za pečenje, pa rolice koje premažite mlijekom (preporučam jajetom i sjemenkama). Pecite u pećnici na 180°C oko 15-20 minuta.

Izvor:  www.coolinarika.com

Nema komentara:

Objavi komentar