Sastojci:
Za koh:
8 jaja
8 kašika šećera
9 kašika pšeničnog griza
Za preliv:
1 l mleka
2 vanil šećera
4 kašike šećera
Priprema:
Koh se vrlo jednostavno i brzo sprema, zato prvo treba uključiti rernu da se zagreje na
200 stepeni. Razbiti jaja, pa odvojiti žumanca od belanaca. Belanca dobro ulupati mikserom, pa u
čvrst sneg postepeno dodati 8 kašika šećera. Mutiti i dalje mikserom, da se šećer dobro
sjedini. Dodati žumanca i 9 kašika griza. Sad polako i pažljivo sve izmešati špatulom, pa
sipati u podmazan pleh i brašnom posut pleh (ja pečem u tepsiji veličine 20 x 35 cm).
Staviti u zagrejanu rernu, i odmah smanjiti temperaturu na 180 st. Koh je ispečen za
oko 15 minuta. Mleko za prelivanje kuva se dok se koh još peče, zajedno sa šećerom i 2 kesice vanil
šećera. Čim se ispeče, još vruć koh preliti vrelim mlekom, ali polako ga zalivajući.
Posluživanje:
Ostaviti da se dobro ohladi, tada je najlepši. Poslužiti sa malo voća, po želji...
Nema komentara:
Objavi komentar