petak, 2. veljače 2018.

Krompir piroske! Dok su jos tople su nezamenljive…

Testo je fenomenalno!
Fil je onaj koji ja volim, vi ga mozete promjeniti… moze i obicni, kecap, neko meso, kackavalj… znaci, sta volite…
SASTOJCI
1 svez kvasac
200 ml. mleka
1 zlicica secera
400 gr. brasna
1 zlicica soli
1 zlicica vegete
2 zumanjca
200 gr. skuhanog krompira

FIL
1 mladi luk
1 mladi bjeli luk

 
3 paradajza
100 gr. suhog, dimljenog mesa
100 gr. sira
maslinovo ulje, origano, bosiljak, papar;
*****
2 bjelanceta
prezla

  PRIPREMA
1.
Najpre stavite kvasac sa mlekom, secerom, dve zlice brasna da se digne;
2.
Napravite testo sa ostalim sastojcima i skuhanim krompirom;
3.
Ostavite ga da se digne, jedno 30-40 min.
4.
Razvijte koru, pa secite forme i filujte ih sa vec pripremljenim filom;
5.
Pritisnite ih prstima na krajevima , onda ih umakajte u bjelanac pa u prezlu;
6.
Pohajte ih u ne mnogo vruce ulje;
7.
Za fil: malo prodinstajte luk i bjeli luk, te zacinite, dodajte naribani paradajz, suho meso na kockice, onda sir i time filujte piroske;

Nema komentara:

Objavi komentar