Biskvit
6 jaja
6 žlica šećera
3 žlice vode
6 žlica brašna
pola žličice praška za pecivo
Krema
4 jaja
25 dkg šećera
100 g čokolade za kuhanje
25 dkg margarina
1 kocka kesten pirea
2 dcl slatkog vrhnja ili
glazura od čokolade
PRIPREMA
Bjelanjke izmiksaj sa šećerom pa postupno dodaj žumanjke, vodu, brašno i prašak za pecivo.
Peci 20-ak minuta na 220 °C u pećnici. Biskvit i treba biti tanji.
Za pripremu kreme stavi posudu sa šećerom, jajima i čokoladom na vatru pa lupaj dok ne dobiješ jednoličnu smjesu, oko 10 minuta.
U hladno dodaj margarin pa kesten pire. Sve dobro izmiksaj.
Gore može šlag ili čokoladna glazura, po želji!
POSLUZIVANJE
Količina kesten pirea zavisi o tome koliko volite kesten pire. Mislim da je ona kupovna kocka velika kao i margarin od 25 dkg.
Nema komentara:
Objavi komentar