oš jedna od mojih omiljenih salata, bez konzervansa a povrće možete kombinovati po želji, ostavljati celo ili seći na krupnije komade...
SASTOJCI
1/2 kg kornišona
1 kg paprika
nekoliko glavica sitnijeg crnog luka
nekoliko šargarepe
1-2 mlade tikvice
1/2 kg zelenog i nedozrelog paradajza
1/2 kg karfiola
nekoliko čenova belog luka
po ukusu bibera u zrnu
Na svaku teglu od 3 l dodaju se:
2 kašike soli
1/2 srednje šolje šečera
1/2 srednje šolje 9% sirćeta
PRIPREMA
1.
Povrće očistite i operite. Karfiol odvojite na cvetiće, veću šargarepu presecite na 2-3 dela, tikvice izrežite na kolutove...
Pripremljeno povrće ređajte u tegle, između stavljajte čenove belog luka, biber u zrnu i listove celera. Povrće pritisnite plastičnim zatvaračem, pa ih napunite ključalom vodom do vrha. Ostavite da stoji 30' pa odlijte vodu u šerpu. Ponovo je prokuvajte pa nalijte u tegle i ostavite još 15 minuta. Odlijte još jednom vodu u šerpu, dodajte so, šećer i sirće, pustite da provri i time nalijte tegle. Dobro ih zatvorite plastičnim poklopcem, ušuškajte ih i ostavite da se potpuno ohlade.
Tek tada ih prenestite u ostavu sa ostalom zimnicom.
2.
U ovoj tegli sam dodala krupnije sečen kupus, korijander i slačicu...
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar