Uz Dolcelinu mješavinu za prhke kolačiće možete brzo pripremit vesele kolačiće a ostatak vremena pametno iskoristit s vašim najmilijima
SASTOJCI
1 Mješavina za prhke kolačiće Dolcela
200g margarina
1 jaje
1 vrhom puna žlica Kakaa u prahu Dolcela
1/2 žličice cimeta
naribana korica limuna
100g Lino lada milk
PRIPREMA
1. U Dolcela mješavinu dodajte margarin narezan na listiće, jaje i koricu limuna. Umjesite jednolično tijesto.
2. Tijesto podijelite na dva jednaka djela.
Jedan dio lagano pobrašnite i ostavite sa strane.
U drugi dio umjesite kakao. Dobro premjesite dok se masa ne ujednači, da bude smeđa.
3. Oblikujte dva valjka.
Na pobrašnjenoj podlozi ih rastanjite čim tanje.
Prebacite jedan preko drugog.
Režite cik-cak oblikujući uske duge trokutiće.
Na širi kraj trokutića stavite malo nadjeva po želji i lagano urolajte
4. Redajte ih na pleh od pećnice (veliki) obložen pek papirom,
pecite 15-20 min na 180°.
5. Da bi šareni efekt bio još bolji, neke kiflice motajte s tamnom stranom prema van a neke svijetlom.
Ako ih režete cik-cak kotačićem bit će još zanimljiviji.
Izvor: coolinarika.com
Nema komentara:
Objavi komentar