olač-pita u slojevima,sa suhom smjesom u dva sloja,slična "atomskoj piti"ali na drugačiji način...vrlo sočna i što duže stoji sve je bolja,ako možete izdržati najbolje je degustirati 2-3 dan kad se svi sastojci "sljube"i lijepo slože i povežu:)))
Sastojci
sloj 1.
1,5kg. finih kiselih i sočnih jabuka
120g. vanilin šećera u prahu Dolcela
1 vrećica vanilin šećera
1 mala žličica sode bikarbone
mljeveni cimet po ukusu
sloj 2.
250g. gatkog brašna Podravka
250g. grisa (pšenične krupice) Podravka
1 vrećica praška za pecivo
preljev 1.
120-150ml. toplog mlijeka
preljev 2.
200ml. mlijeka
120g. šećera u prahu Dolcela
3 velike žlice kakao-praha
2 štanglice tamne čokolade za kuhanje
Priprema
1.
za ovu pitu najbolje je koristiti kisele i sočne jabuke.ogulite ih i krupnije naribajte,pospite sa šećerom,vanilin šećerom,limunovim sokom,da ne potamne i na kraju dodajte sodu bikarbonu.dobro izmiješajte i podijelite na dva dijela.
2.
pripremite suhu smjesu,pomiješajte brašno,griz i prašak za pecivo.podijelite je na dva dijela.
3.
posudu za pečenje(25x35x7 cm.) važno je da vam stranice posude bude visoka 7 cm.premažite maslacem i pospite brašnom i grizom.
prvi sloj je smjesa sa jabukama,pa sloj suhe smjese,opet jabuke i na vrhu suha smjesa.
4
oštrim nožem na par mjesta zarežite pitu da dobijete male rupice,prelijte pitu s toplim mlijekom i stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 180- 200C.cca-45 minuta.toplu pitu prelijte sa kakao-čokoladnim preljevom i ostavite na sobnoj temperaturi da se dobro ohladi.
Posluživanje
može dugo da ostane svježa- i tjedan dana...držite je u frižideru. dobar tek vam želim!
http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar