ponedjeljak, 5. lipnja 2017.

MONTE KOLAČ! FIN I KREMAST...

Sastojci
Biskvit
4 kom žutanjka
6 žlica šećera
1 kom vanilin šećer
8 žlica brašna
2 žlice kakao praha
1/2 praška za pecivo
1/2 dl ulja

 
1/2 dl mlijeka
4 kom bjelanjka (snijeg)
Bijela krema
1 l mlijeka
12 žlica gustina
6 žlica šećera
20 dkg margarina
Smeđa krema

 
1/2 l Hole vrhnja za šlag
30 dkg čokolade za kuhanje

Priprema
1.
Biskvit:
Izmiksati bjelanjek u čvrst snijeg, dodati šećer i žutanjke pa opet malo izmiješati, te polako sve ostale sastojke. Peći u limu 30×40 cm na masnom papiru. Biskvit kad je pećen poškropiti hladnim mlijekom.
2.
Bijela krema:
U mlijeku skuhati gustin koji razmutimo sa malo mlijeka i šećerom. Kad je kuhano pokriti prozirnom folijom da se ne stvori korica. U hladno dodati margarin.
3.
Smeđa krema:
U vrhnju otopiti čokoladu na laganoj vatri, al paziti da ne zakipi. Ostaviti da se hladi cca. 2 sata. Zato je najbolje smeđu kremu prvu pripremiti tako da se hladi dok radimo ostalo.
4.
Biskvit premazati najprije bijelom kremu, a potom izlijemo smeđu kremu.
Ostaviti da se hladi preko noći da glazura stegne.
Tagovi
kolacikremasti-kolacimontekolackolac-montemonte-kolackocke...prikaži sve


https://www.coolinarika.com/

Nema komentara:

Objavi komentar