petak, 30. prosinca 2016.

BIO JE OŽENJEN I 30 GODINA STARIJI OD MENE, ALI NEODOLJIV. JA SAM INSISTIRALA NA TOME


Bio je oženjen i 30 godina stariji od mene, ali neodoljiv.

 
 Ja sam insistirala na tome. Želela sam to. I na kraju sam dobila ono što sam htela.
 Kada sam shvatila da se go čovek izvija na meni, sve o čemu sam mogla da mislim je

 
 „Bože, nadam se da nikad više neću morati da uradim ovo.

ZALJUBILA SAM SE U OŽENJENOG ČOVJEKA, A ON JE NAKON PAR MJESECI VEZE SA MNOM ODLUČIO...


Zaljubila sam se u oženjenog čovjeka, a on je nakon par mjeseci veze sa mnom odlučio da napusti tadašnju suprugu. Obzirom da je vrlo imućan uspio je da se izbori da njegov sin jedinac živi sa njim, odnosno nama. To mi se nikako nije sviđalo, ali nisam imala izbora.
Zanimljivo je da sam samo 7 godina starija od njegovog sina i kada smo se vjenčali on je bio dijete

 
od nepunih 12 godina. Vremonom sam ga prihvatila, ne mogu reći kao sina, ali kao nekog bliskog rođaka. Nevjerovatno koliko je za 4-5 godina porastao i u kakvog momka izrastao. Juče sam došla kući iz bolnice, sva tužna jer mi je mama teško bolesna, a on je prišao i počeo da me tješi. Govorio je kako ne treba da se toliko sikiram, kako je on bez mame odrastao, pa mu ništa ne fali, grlio me je, milovao, a onda je odjedanput njegova ruka prešla granicu “dozvoljenog”.

 
Kroz bujni dekolte je ušao među moje grudi i počeo da ih lagano miluje. Okrenula sam se ka njemu, pošla da ga pitaom šta to radi i samo što sam otvorila usta osjetila sam njegov jezik duboko u mome grlu. Tu je bio kraj, mislim početak… U životu nisam imala takav odnos, možda jer sam se udala za starca od 40 godina, koji mi je bio i prvi muškarac u životu, ali moja sreća je kratko trajala. Nakon što je završio rekao mi je da za mene pakao tek počinje i da će osvetiti svaku suzu koju je njegova mama prolila zbog mene. Ne znam šta sprema ali se strahovito bojim toga… Bože što mi je ovo trebalo, još i mama u bolnici, glava će da mi eksplodira od muke…

DJEVOJKA MI JE SIROMAŠNA IZ SIROMAŠNE PORODICE, ALI JE TOLIKO PONOSNA DA MI PRAVI NEVIĐEN PROBLEM..



Djevojka mi je siromašna iz siromašne porodice, ali je toliko ponosna da mi pravi neviđen problem. Ja imam dovoljno novca za oboje, ali ona ne želi da joj plaćam ni večere, a kamoli da joj kupim neki poklon. Uvijek traži da troškove dijelimo pola-pola.

 
Prošlu novu godinu sam je ponudio da idemo u Pariz, mislim da nema djevojke koja bi odbila, ali ona je odbila i proveli smo Novu u nekom jeftinom kafiću. Volim je ali me sputava da uživam u životu. Zbog svega toga sam je pokušao “nasamariti”. Rekao sam prijatelju da na određenom mjestu u parku ostavi 10.000 eura i kao da ja i ona to pronađemo i podijelimo pola-pola,

 
kao što ona uvijek insistira. Pronašli smo, ali ona je toliko poštena da je sav novac predala na policiju da se vrati osobi koja je izgubila. Stvrano ne znam šta da radim, stvarno je istinski volim i ne bih mogao bez nje da živim, ali njena skromnost, ponos i poštenje me totalno izluđuju i prave mi neviđen problem.

Bio je bijesan na svoju ženu jer se on svakog dana MUČI na poslu dok ona sjedi kući. Kada je poslije 2 dana ugledao pozitivan test za trudnoću i shvatio da ne pripada njegovoj ženi, zakukao je od muke…

Svaki trud i napor uložen u neki posao, pa makar on bio i kućni posao čišćenja, spremanja i kuvanja, je vrijedan svake pohvale. Međutim, nekada to nije dovoljno i može dovesti da neko od ukućana bude nezadovoljan i da stvori sulude ideje.
Ovom čovjeku je dosadilo da svakog dana ide na posao dok njegova supruga stalno ostaje kod kuće. Želio je da ona vidi kroz šta on prolazi i molio se za to svakog dana.
“Dragi Bože, ja svakog dana radim 8 sati dok moja supruga ostaje stalno kod kuće. Želim da ona shvati kroz šta ja prolazim i molim te dozvoli nam da zamijenimo tijela samo na jedan dan!“.
Bog je u svoj svojoj mudrosti odobrio čovjekovu želju i sljedećeg jutra se probudio kao žena.


  Ustao je, spremio je doručak, probudio djecu, obukao za školu, nahranio ih, spakovao im ručak, odvezao u školu, vratio kući, pokupio odjeću sa hemijskog čišćenja, uplatio depozit u banci, kupio namirnice, otišao kući, složio namirnice i platio račune.
Očistio je kutiju za mačke i okupao pse. Tada je već bilo 1 popodne, požurio je da spremi krevete, oprao veš, očistio prašinu, očistio pod u kuhinji, požurio je u školu po djecu i posvađao se sa njima na putu do kuće.
Dao je kolačiće i mlijeko djeci i natjerao ih je da rade domaći zadatak. Zatim je peglao i gledao TV istovremeno.
U 4 i 30 počeo je da ljušti krompir i da pere povrće za salatu, pohovao je krmenadle i kuvao je pasulj za večeru. Nakon večere očistio je kuhinju, oprao je sudove, složio je odjeću, okupao je djecu i uspavao ih.


  U 9 uveče je bio potpuno iscrpljen, iako nije završio sve kućne poslove. Njegova supruga, iliti suprug ga je čekao u krevetu gdje je bespogovorno očekivao da imaju odnose.
Sljedećeg jutra se probudio, kleknuo pored kreveta i rekao: “Gospode, ne znam na šta sam mislio! Toliko sam pogriješio kada sam zavidio svojoj ženi, molim te, vrati me!
Gospod u svojoj beskrajnoj mudrosti odgovori: “Sine moj, osjećam da si naučio svoju lekciju, i biću srećan da vratim sve kako je bilo. Samo moramo da sačekamo 9 mjeseci. Sinoć si ostao u drugom stanju.”
Izvor: fokuzz.com

četvrtak, 29. prosinca 2016.

IMALA SAM DEČKA BILI SMO ZAJEDNO 4 GODINE, OZBILJNA VEZA. KAD DOLAZI ON MENI JEDNO JUTRO,,,


Imala sam dečka, bili zajedno 4 godine, ozbiljna veza. Kad dolazi on meni jedno jutro, posle noćne smene jelte, sedne sav uplakan pored mene i kaže mi "znaš ljubavi, imao sam neku afericu, i ostala devojka trudna" ja u šoku, ali ostanem pribrana.

 
  Kažem mu da želim da izađe iz moje kuće, i da ću ga nazvati. Kad je otišao, samo sam krenula histerično da plačem, nisam mogla da verujem da je on u stanju da mi uradi to, mislila sam da je čovek mog života. Isplačem se ja do uveče, posle se našminkam, sredim, spakujem mu stvari neke koje su ostale kod mene i nazovem ga.

 
  Dočekam ga sva nasmejana, pokažem mu na torbu i rekoh "srećno ti, i čestitaj budućoj mami" poljubim ga u obraz i otvorim mu vrata. On izlazi sav pogubljen. Ljudi moji, ne znate vi kroz kakve sam ja psihičke probleme kasnije prolazila, postala depresivna, usamljena.. Ali pred njim to nisam pokazala. Idemo dalje.

EFIKASNA TEHNIKA: Uz pomoć čaše vode rješite se negativne energije iz vašeg doma!


Postoje brojne tehnike kojima možete utvrditi postoji li u vašem domu negativna energija. Najjednostavniji način na kojeg možete odrediti je li u vašem domu prisutna negativna energija jest uz pomoć čaše napunjene vodom.



Što je uopće negativna energija?

Svatko od nas ima svoju energiju koja se zadržava na mjestima gdje boravimo i u predmetima koje koristimo. Naši su domovi mjesta gdje se susreću različite energije, što on nas samih, što od članova obitelji.

Svaka osoba koja ulazi u naš dom unosi i određenu vrstu energije, a ona može biti pozitivna ili negativna. Negativna energija uzrokuje stres, zdravstvene i financijeske probleme i ružne osjećaje. Ukoliko mislite da je u vašem domu prisutna takva energija, odmah nešto poduzmite.





Trik uz pomoć čaše vode

U prozirnu staklenu čašu stavite morsku sol (sol bi trebala zauzimati 1/3 čaše). Nakon soli, u čašu naspite 1/3 hladne vode i 1/3 bijelog octa.

Čašu odložite u sobi u kojoj mislite da je skupljena negativna energija.

Nakon što ste postavili čašu, nitko ju ne smije dirati sljedeća 24 sata. Ukoliko je tekućina u čaši u istom stanju u kakvom ste je ostavili, možete odahnuti, u toj sobi nije prisutna negativna energija. Ukoliko u čaši primijetite mjehuriće ili tekućina postane neprozirna, očito je da imate nekih problema.

Nakon što je tekućina u čaši apsorbirala negativnu energiju, bacite tekućinu u wc školjku i pustite vodu. Postupak ponavljajte dok tekućina u čaši ne postane bistra.



Izvor: net

OBAVEZNO OVO URADITE: UZGOJITE BILJKU KOJA ĆE U VAŠ DOM DONIJETI PUNO NOVCA I ZDRAVLJA



Ako se odlučite da uzgajate ovu biljku trebate znati da nema mnogo brige oko nje, ali ćete zato u kući imati svježi zrak i mnogo novca.

Ova biljka nosi naziv ZLATNA PUZAVICA!

 
Biljka je u stanju da apsorbuje materije koje štete našem zdravlju, te formaldehid. To je dobro jer će tako omogućiti očuvanje zdravlja. Da bi vam biljka uspjela , potrebno je da bude na sunčanom mjestu. Međutim, kada je mnogo oplo malo je skolonite. Znog svjetlosti listovi na biljci možda neće svi biti iste boje. Neki mogu biti svijetlo zeleni, dok drugi tamno zeleni. Jako je bitno da biljka bude redovno zalivena, ali nemojte sipati veliku količinu vode. Ako biljci bude nedostajalo vode, moći ćete

 
to lako primjetiti jer će se na njenim listovima početi pojavljivati brao pjegice. Zlatna puzavica je jako korisna , pa ukoliko je nemate vrijeme je da se nađe u vašem domu.

PRAVILNO UZGAJANJE FIKUSA - KORISNI SAVJETI ZA SVAKU ŽENU


Spada među najpoznatije sobno bilje. Uzgaja se već niz godina a iza drugog svjetekog rata fikus postaje iz godine u godinu najtraženija sobna biljka.
Fikus je porijeklom iz tropskih krajeva, a botanički je srodan s običnom smokvom (Ficus carica). Ima nekoliko vrsta fikusa koji dolaze u obzir za uzgoj u sobi, a opisat ćemo ih kasnije. Uglavnom, sve zahtijevaju istu njegu.
Nije opravdano mišljenje da je fikus teško održati u stanu i da je on vrlo osjetljiv. Treba paziti na nekoliko temeljnih pravila kod. njegovanja, pa će ova biljka dekorativna izgleda čitav niz godina biti pravi ukras naše sobe. Fikus raste srazmjerno polagano, što nam omogucuje da čitav niz godina uživamo u našem ljubimcu.

 
Fikus je biljka, koja voli puno svjetla; a najviše joj odgovara mjesto gdje joj svjetlo pada odozgo. Zato ga nećemo smjestiti na ormar ili visoki stalak, nego je najbolje da stoji na niskom stalku ili na podu uz prozor. Treba, ga zaštititi od žarkog ljetnog sunca. Zimi mu najviše odgovara temperatura od 10-15°C i umjereno zalijevanje odstajalom vodam. Lišće mu treba ljeti i zimi jedanput tjedno obrisati vlažnom spužvom, a iza toga obrisati i osvjetlati suhom vatom. Tako njegovani. listovi su svijetli i predstavljaju pravi ukras biljke. Ako fikus držimo u prohladnoj prostoriji, a uz to preobilno zalijevamo, listovi požute i konačno počinju jedan po jedan otpadati.
Isto se događa ako fikus gladuje, tj. ako ga dugo nismo presadili, a nikad ga ne dohranjujemo otopinom gnojiva. Zimi treba paziti kad zračimo sobu, da naš fikus ne bude izložen struji hladnog zraka. Općenito ga treba čuvati od propuha. Da još jedanput ukratko ponovimo fikus moramo zimi držati na svijetlom, ne prehladnom mjestu, zaštićenu od propuha i struje hladnog zraka, te samo umjereno zailijevati. Ako nam fikus zimi objesi lišće, najčešće će biti uzrok prevelika vlaga zemlje u cvjetnom loncu.

 
U proljeće treba: fikus obilnije zalijevati i svakih 14 dana prignojavati blagom otopinom gnojiva. Ako je lonac prerastao, moramo ga presaditi u nešto veći, ali treba paziti da ne bude prevelik. Fikus dobro uspijeva u smjesi listovače, klijališne zemlje i rječnog pijeska. Iza presađivanja treba samo oprezno zalijevati dok se biljka me zakorijeni. Svakako ga treba u proljeće smjestiti na što svijetlije i sunčanije mjesto. Ljeti ga možemo, od lipnja do rujna, iznijeti na balkon ili u vrt, ali uvijek na polusjenovito mjesto.
Fikus se razmmožava reznicama. Ako biljci odrežemo vrh radi razmmožavainja, onda ,se biljka razgnana. I ovako granati fikusi su vrlo lijepi, ali treba više mjesta u sobi, pa su najviše uobičajeni već s obzirom na najčešće skučeni stambeni prostor fikusi uzgojeni samo na jednu granu. Obično se fikusi ne razmnožavaju kod kuće, ali ljubitelji koji već imaju neko iskustvo mogu pokušati. Najsigurniji način je tzv. margotiranje, a primjenjuje se najčešće kod fikusa kojima je otpalo lišće a vrh je lijep i zdrav, ili ako nam je fikus previsok. Stabljika fikusa zareže se iispod lista. U prorez se može metnuti mali kamenčič da rana ne zaraste suviše brzo. Oko tog mjesta se omota vlažna mahovina, a oko nje omot neke konzerve ili je još bolje obaviti komadićem plastične folije. Mahovina mora biti stalno vlažna.
Nakon 6-8 tjedama stvore se korjeničići i fikus možemo tačno ispod omotača odrezati i posaditi u cvjetni lonac. Matičnu biljku kojoj smo odrezali vrh i dalje uzgajamo, pa će nam se na tom mjestu razgranati. Koji put se pokušava fikus zakorijeniti u vodi i to da se odrezani vrh utalcne ,u bočicu s vodom tako da je donji dio reznice uvijek u vodi. Ovakvu se bočicu drži na sunčanu mjestu i nakon mjesec dana pojave se korjenčići. Biljka se tada posadi u loncić. Međutim, takve biljke kad se iz vode izvade i presade u lonac sa zemljom vrlo često nazaduju i nisu tako lijepe kao biljke dobivene margotiranjem ili uzgojene u vrtlariji. Fikus je u stanu najbolje razmnožavati u toplim mjesecima kasnog proljeća ili pocetkom ljeta.
A sad nekoliko riječi o raznim vrstama fikusa, prikladnima za uzgoj u sobi.
Najraširenija je vrst Ficus elastica s duguljastim kožnatim zelenim lišćem. Ima i šareno-lisnih vrsta kao što je Ficus elastica var. aureo marginata. Ficus decora ima veće, široke tvrde listove s crvenkastim sjajem. Naročito je lijep mladi list kad se razvija iz svog izrazito crvenog ovoja. Ficus pumila (smokva penjačica) poznat i pod imenom Ficus stipulata ili Ficus repens, potječe iz Kine i Japana, ničim ne sliči na biljku koju zamišljamo kad pomislimo na Ficus elaistica. To je nježna biljka penjačica s malim, okruglim listićima. Ima zračne korjenčiće kojima se prihvaća za podlogu. Jednako dobro uspijeva u toplim i hladnim proistorijama. Vrlo je pogodan za cvjetne zdjelice, posude koje vise, a može se i penjati uz grane i zidove.
I Ficus rostrata je nježna biljka dugoljastih, šiljastih listova. Na svakom lisnom čvoru stvara se adventivno korijenje kojim se prihvaća za podlogu. Zelene sorte rijetko se uzgajaju, jer su bijelo-zelene panaširane sorte minogo ljepše. Lafco se razmnožavaju, jer izboji svagdje gdje dođu u dodir s vlažnom zemljom puštaju korijenje.
Granata vrsta Ficus australis, ikojih ima i panaširanih osjetljiviji su na hladnoću, a također izgledaju vrlo dekorativno. Lišće je kožnato, ovalno, zinatno manje nego kod uobičajenog Ficus elastica.
Vrlo lijepa, manje poznata vrsta, koja se u posljednje vrijeme sve više uzgaja, je Ficus lyrata ili Ficus pandurata s velikim 50-60 cm dugim listovima. Kod ove se vrste uvijek pojavljuje nekoliko listova brzo jedan iza drugog, a nakon toga vrh izgleda kao da je suh.
Iz ovog prikaza vidimo da postoji veliki izbor fikusa, pa ćemo među njima sigurno naći biljku kojom ćemo obogatiti našu zbirku sobnog cvijeća.

IMAM 24 GODINE I SAMOHRANI SAM OTAC KĆERKICE KOJOJ JE DIJAGNOSTICIRAN BLAŽI OBLIK MENTALNOG ....


 Imam 24 godine i samohrani sam otac kćerkice kojoj je dijagnosticiran blaži oblik mentalnog poremećaja. Supruga me nakon samo dvije godine braka ostavila. Ostavila mi je i bebu od 9 meseci kada smo se razveli. Sve je bilo uredu dok nismo saznali da kćerkica ima zdravstvenih problema. Prvo je od mene tražila da se odreknemo kćerkice, da je damo u dom za nezbrinutu djecu, glupost


kakvu nisam mogao da zamislim da može da izgovori. Čak mislim da to nije niti moguće, ali ne bitno. Rekao sam joj da je poludjela i da se malo “sabere”, a ona mi je tada drsko odbrusila da je previše mlada da bi svoj život trošila na služenje bolesnog djeteta, da je život pred njom i da ga želi živjeti punim plućima. Spakovala je kofer i otišla. Kćerkica za 3 dana puni dvije godine, a ona nikada više nije došla da je vidi, čak nije ni nazvala da pita kako je, da li se stanje popravlja i tako to. Na


sreću, prije svega kćerkice, a onda i mene, uz razne terapije, vježne i lijekove stanje se popravlja, barem tako doktori govore. Idućih par godina je od ključnog značaja… Nadam se najboljem, a i ako nedaj Bože ne bude ima mene koji ću je služiti. Ni dan danas nemogu da vjerujem da jedna majka može tako da postupi 🙁

2 važne stvari koje vam zaboravljaju reći majstori prilikom ugradnje PVC prozora.




Sve više ljudi u svom domu ima PVC stolariju. Za razliku od drvenih, oni mnogo bolje zadržavaju toplotu i lakše se podešavaju. Ali, često, prilikom ugradnje majstori u žurbi odlaze, zaboravljajući pomenuti nešto veoma važno.



Danas vam predlažemo da čujete 2 bitne stvari o PVC prozorima, koje će vam, sigurno, biti od koristi tokom ove zime, piše uspesnazena.com:

Sve prozore treba podmazivati

Da, stvar je jednostavna, ali ipak se o tome baš i ne zna. Kad ručica ili mehanizmi počnu škripati, loše raditi i ne dihtovati dobro, većina zove majstora. Međutim, ovaj problem lako možete sami riješiti.

Metalni dijelovi, kao što su šarke, brave i sistemi za zaključavanje, ručke i sl. održavaju se tako što se povremeno očiste i podmažu. Minimum jednom godišnje, neophodno je podmazati uljem sve pokretne dijelove prozora. Podmazivanje se izvodi specijalnim uljem za podmazivanje. Ali, može poslužiti i obično suncokretovo ulje. Vaši prozori će Vam se odužiti dugogodišnjom lakoćom rukovanja i besprekornim funkcionisanjem.

U različitim godišnjim dobima, treba promijeniti «režim» na prozorima.

Takođe, treba imati u vidu, da u jesen prozore i balkonska vrata treba podesiti na «zimski režim», a u proljeće, – na ljetni. To je veoma jednostavno, i nikakvi majstori ovdje nisu potrebni.

Kako podesiti PVC prozore i balkonska vrata na «zimski režim»

Otvorite prozorsko(ili balkonsko) krilo i pronađite mehanizam za zatvaranje.

Da pripremite prozore i vrata za zimu, potrebno je podesiti šraf na strani gdje se nalazi ručica, uz pomoć inbus ključa (4). Okrećite ka unutra šraf, koji se nalazi sa strane šarke. Pri okretanju ključa šraf se pomjera u odnosu na svoju osu, čime se reguliše potisna sila rama i pritiska.

Najčešće, prilikom postavljanja prozora, kao podrazumjevano, ostavljaju se u «standardnom režimu».

Da biste saznali u kom su režimu trenutno vaši prozori (i balkonska vrata), jednostavno stisnite list papira prozorskim krilom. Ako ga bez problema možete izvaditi – vaši prozori su u «ljetnomm režimu». Ako ga ne možete izvaditi, a da ga ne pocjepate – znači da su u zimskom.

Zašto ne možemo ostaviti prozore u «zimskom režimu» u svim godišnjim dobima?

Vi možete tako uraditi, ali u skorijem vremenu bićete primorani da mijenjate dijelove prozora. Kod «zimskog režima» opterećenje na gumu se značajno povećava. Ako ćemo stalno otvarati i zatvarati prozor, kao što radimo kada je napolju toplo, guma će se brzo istrošiti. A da biste je ispravno zamjenili, sigurno morate zvati majstora.

Izvor: uspesnazena

MOJA ŽENA SE RAZBOLILA. STALNO JE BILA NERVOZNA ZBOG PROBLEMA NA POSLU...


“Moja zena se razbolela. Stalno je bila nervozna zbog problema na poslu, privatnog zivota, neuspeha i problema sa decom. Izgubila je 13kg i imala je samo 40kg u 35-oj godini zivota. Postala je veoma mrsava i stalno je plakala. Nije bila srecna zena. Stalno je patila od glavobolja, bolova u grudima i ledjima. Nije dobro spavala, a umela je da zaspi samo rano ujutru i veoma lako se zamarala. Nasa

 
veza je bila na ivici raskida. Lepota ju je napustala, imala je tamne podocnjake i prestala da se brine o sebi. Odbijala je da snima filmove i odbijala je uloge. Izgudio sam nadu i mislio sam da cemo se razvesti uskoro. Ali onda sam odlucio da nesto ucinim. Imao sam najlepsu zenu na planeti. Ona je ideal vecini ljudi na planeti a mene je izabrala da grli i voli. Poceo sam da je tesim poljupcima, komplimentima i cvecem. Stalno sam je iznenadjivao, dao sam joj mnogo poklona i ziveo sam za nju. Otvoreno sam pricao o njoj. Hvalio sam je pred nasim prijateljima. Ne biste verovali, ali procvetala

 
je. Postala je bolja nego ranije. Ugojila se, nije vise bila nervozna i volela me je vise nego ikad. Nisam imao pojma da moze toliko da voli. I SHVATIO SAM JEDNU STVAR, ZENA JE ODRAZ SVOG MUSKARCA.

srijeda, 28. prosinca 2016.

MILERAM TORTA ZA 30 MINUTA: BRZO SE NAPRAVI A JOŠ BRŽE POJEDE!


Sastojci:
Tijesto:
– 25 dag glatkog brašna
– 10 dag šećera
– 1 paketić praška za pecivo
– 1 paketić vanilin šećera


  – 8 dag maslaca
– 1 jaje
Fil:
– 1/2 l mlijeka
– 2 vrećice pudinga od vanilije
– 20 dag šećera
– 80 dag milerama (ili masnog kiselog vrhnja)
– voće
– preljev za tortu

Priprema:
Od navedenih sastojaka zamijesiti prhko tijesto i ostaviti u hladnjaku oko 45 minuta. Tada ga razvaljati i staviti na dno i stijenke okruglog kalupa, prethodno namazanog margarinom i posutog brašnom.


  Napomena: Ako vam je tijesto previše suho, mrvi se, dodajte žlicu kiselog vrhnja, malo maslaca, što god… nećete pogriješiti…
U mlijeku skuhati puding i šećer, skinuti s vatre i u vrelo istresti mileram. Odmah sipati u kalup, preko fila staviti voće po želji, može biti doista svako voće i kombinacija svih vrsta voća.
Peći 70 minuta u pećnici zagrijanoj na 170 stupnjeva. Dobro ohladiti, najbolje preko noći i tada preliti preljevom za torte.

NIKADA NE GOVORITE LOŠE O DRUGIMA” – 20 INDIJANSKIH ŽIVOTNIH PRAVILA!

Etički kodeks severnoameričkih Indijanaca može nas sve inspirisati na važne promene u razmišljanju i životu…
1. Ustanite sa suncem i pomolite se. Molite sami. Molite često. Jednom će GOSPODAR i STVORITELJ poslušati vaše molitve.
2. Budite tolerantni prema onima koji su skrenuli s puta. Neznanje, ljutnja i ljubomora dolaze od izgubljenih duša. Molite da se vrate na ispravan put.
3. Pronađite sebe. Ne dopustite da drugi upravljaju vašim putem. To je samo vaš put! Ostali mogu ići s vama, ali niko ne može napred umesto vas.
4. Budite obzirni prema gostima u svojoj kući. Poslužite im najbolju hranu, ponudite im najbolji krevet, prema njima budite pošteni i pravedni.
5. Ne uzimajte što nije vaše, bilo od ljudske zajednice, prirode ili nečije kulture. Niste to zaslužili ni dobili. Nije vaše.
6. Poštujte sve na Zemlji, kako ljude tako i životinje i biljke.


  7. Poštujte mišljenja drugih, njihove želje i reči. Nikad ne prekidajte druge dok govore, ne zamerajte, ne rugajte im se. Svakoj osobi dopustite pravo na osobno mišljenje.
8. Nikada ne govorite loše o drugima. Negativna energija koju šaljete, a još u njoj i uživate vratit će vam se višestruko.
9. Svi ljudi greše. Svaka pogreška se može oprostiti.
10. Negativne misli stvaraju bolest uma, tela i duha. Vežbajte optimizam.
11. Priroda nije naša, ona je deo nas. Priroda je deo naše globalne porodice.
12. Deca su budućnost. Usadite im u srca ljubav, vodite ih s mudrošću i učite o životu. Kada rastu, dajte im prostora za rast.
13. Izbegavajte povređivanje srca drugih. Otrov te boli vratit će se vama.
14. Uvek budite iskreni.


  15. Održavajte svoju ravnotežu. Mentalno, duhovno, emocionalno i telesno “ja” moraju biti jednako snažni, čisti i zdravi. Okrepite telo da bi se okrepio um. Rastite u duhovnosti kako biste iscelili emocionalne rane.
16. Svesno odlučite što ćete biti i kakvi ćete biti, kako ćete delovati i kako ćete stajati iza svojih postupaka. Budite odgovorni za svoje postupke.
17. Poštujte tuđu privatnost i osobni prostor. Ne mešajte se u tuđe vlasništvo, pogotovo ne u sveto i duhovno. To je zabranjeno.
18. Budite sigurni u sebe. Ne možete biti brižni i pomagati drugima ako niste brižni prema sebi i ako najpre ne pomognete sebi.
19. Poštujte tuđa verska uverenja. Ne prisiljavajte druge da veruju u vaša.
20. Delite svoju sreću.
Izvor:atma

PRAŠINA SE NEĆE SAKUPLJATI NA NAMJEŠTAJU – UZ OVAJ SUPER TRIK ..


Čišćenje prašine je mnogim ljudima noćna mora upravo zato što se vrlo brzo ponovo nataloži, i čini se kao da nisu radili ništa. Ali, postoji odličan trik kako postići da se ne sakuplja toliko brzo – premažite ga smjesom jabučnog octa i glicerina.

Potrebni sastojci:



1 litra vode
1 žlica jabučnog octa
1 žlica glicerina
Postupak:

Dobro pomiješajte vodu, jabučni ocat i glicerin. Tekućinu nanesite na pamučnu krpu i njome dobro premažite sve površine.

Još nekoliko savjeta:



Ne koristite perušku za čišćenje prašine jer prašinu samo rasprši naokolo, s jedne površine na drugu. Redovito čistite grijalice i klima uređaje (možete i usisavačem) jer se tamo mogu skrivati velike količine prašine koja će izletjeti čim ih uključite.
Također, izbjegavajte brisanje prašine “na suho” jer, kao i kod peruške, prašina će se samo razletjeti i nataložiti na drugu površinu. Krpu malo navlažite vodom.
Ne zaboravite voditi brigu i o usisavaču, odnosno redovito mijenjajte filter – inače čestice prašine neće ostati unutra već se raspršiti zrakom.

IMATE MIKROVALNU PEĆNICU? Ovo morate ŠTO PRIJE DA URADITE!

Ako niste već primjetili, mikrotalasna rerna se prlja strahovitom brzinom i zato je morate često čistiti.






Mikrotalasna rerna je savršeno platno za mrlje raznog porijekla – od komadića hrane do kapljica soseva koje lete po njoj dok se hrana podgrijava. Ako je niste neko vrijeme čistili, pravo je vrijeme da to učinite i da činite što češće.

Ovo su koraci koje treba ispratiti da bi vaša mikrotalasna bila “kao nova”.

U centar mikrotalasne stavite šolju vode sa nekoliko kriški limuna i podgrijavajte na najjačoj temperaturi tri minuta.




Ostavite šolju još toliko vremena u zatvorenoj mikrotalasnoj, kako bi para omekšala naslage prljavštine, a aroma limuna eliminisala mirise.
Krpu natopite toplom sapunicom pa obrišite unutrašnjost mikrotalasne.
Izvadite stakleni tanjir koji se okreće i zasebno ga operite, a četkicom za zube istrljajte točkiće.
Dok se tanjir i unutrašnjost suše, operite mikrotalasnu i spolja.
Izvor: dnevno

ČUO SAM ŽENU PREKO BABIFONA KAKO RAZGOVARA SA NEKIM ČOVJEKOM DOK JE OTIŠLA DA STAVI SINA....


Čuo sam ženu preko bebifona kako razgovara sa nekim čovekom dok je otišla da stavi sina da spava. Dogovarala se o nekom nalaženju za subotu i pružanju usluga osnovnog paketa. Inače u petak ujutru je trebalo da odem na poslovni put u Nemačku,

 
   ali nisam napustio Srbiju već prespavao u hotelu u Novom sadu. Polako sam ušao u naš stan i krišom posmatrao kako se zabavlja moja “žena”. Pokupi sam bebine stvari i svoje najosnovnije. Za to vreme oni su završili ušao sam u sobu, bili su zaprepašćeni. Rekao sam:

 
  “Samo da platim da se gospodin ne troši” i napustio stan. Od tada me zove izvinjava se a ja neću ni da čujem za nju počeo sam od prošle godine da živim u Beču sa jednom divnom ženom koja je moje dete prihvatila kao svoje

POUČNA PRIČA: STRANAC U NAŠOJ KUĆI


Nekoliko godina nakon što sam došla na svet, moj tata je upoznao stranca koji je tek došao u naš gradić. Od samog početka tata je bio opčinjen pridošlicom i brzo ga pozvao da živi sa našom porodicom. Stranca smo brzo prihvatili i od tada je živeo sa nama.
dok sam odrastala, ni jednom se nisam zapitala o njegovoj ulozi u našoj porodici. U mom dečjem umu on je imao posebno mesto. Roditelji su me odgajali komplementarno: majka me učila da

 
razlikujem dobro od zla, a otac me učio da budem poslušna. Ali stranac, on je bio pripovedač. On bi nas držao opčinjene satima svojim avanturama, misterijama i komedijama.
Kad sam želela saznati nešto o politici, istoriji ili nauci, on je uvek znao sve odgovore o prošlosti, razumeo je sadašnjost i činilo se da je čak u

stanju predvideti budućnost! Moju porodicu je odveo na prvu veliki fudbalsku utakmicu. Nasmejavao me i rastuživao. Stranac nikad nije prestajao pričati, ali tati to izgleda nije smetalo.
Ponekad, mama bi tiho ustajala i odlazila u kuhinju gde je bilo tiho i mirno, dok smo mi jedni druge stišavali da čujemo šta nam ima reći. Danas se pitam je li se ikada molila da stranac ode iz našeg doma.
Tata je upravljao našim domom sa određenim moralnim normama, ali stranac nikad nije osećao obavezu da ih prati.

 
Naš dugogodišnji posetilac, sa druge strane, glatko bi se provlačio sa psovkama koje su parale moje uši i tatu terale da pobesni, a mamu da pocrveni. Tata nije dozvoljavao konzumiranje alkohola, ali nas je stranac podsticao da ga redovno pijemo. On je učinio cigarete da izgledaju privlačno, cigare džentlmenski, a muštikle profinjeno.Slobodno je govorio o seksu, čak i previše. Njegovi komentari su ponekad bili

provokativni, ponekad sugestivni, a ponekad jednostavno besramni.
Danas znam da su moja shvatanja o ljubavnim vezama u velikoj meri formirale strančeve priče. Iz dana u dan stranac je protivrečio vrednostima mojih roditelja, ali su ga ipak retko ućutkivali. I NIKAD ga nisu zamolili da napusti našu kuću!
Više od 40 godina je prošlo otkad se stranac uselio u život naše porodice. Jako se brzo uklopio pa danas ni izbliza ne izgleda tako očaravajući kao što je bio s početka. Međutim, čak i ako danas uđete u kuću mojih roditelja i dalje ćete ga pronaći kako sedi u svom uglu, iščekujući nekoga ko će ga saslušati, da priča sa njim dok mu pokazuje svoje slike.
Kako se zvao stranac?
Mi smo ga jednostavno zvali–TV. U međuvremenu je dobio i suprugu. Zovemo je računar.
Njihovo prvo dete zovemo mobilni telefon.

Kako oprati prozore sa spoljne strane a da ostanete unutra

Imate fiksni prozor kojem ne možete lako da priđete? Pogledajte ovo rješenje!


Iako je najbolje izbjegavati pravljenje fiksnih prozora kod kojih je onemogućeno pranje sa spoljašnje strane, ponekad je nemoguće izbjeći takvo rješenje.




Ukoliko je već takav slučaj, odmah se otvaranje pitanje njihovog održavanja. Tu na scenu stupa Glider koji je ustvari čistač sa magnetima koji omogućava da operete prozore sa spoljašenje strane a da ostanete unutra.

Pogledajte kako ova stvar radi:





Izvor: gradnja

Stavite tri novčića u namirnicu koju svi imamo u kući – i sljedeće godine bićete puni para

Vremena su teška i neizvjesna, radite, radite, radite, i nikako da pokrijete sve potrebe i želje svoje porodice. Naravno, svi bi voljeli da imaju više para. Neki igraju loto, neki se klade… u stvari većini bi baš prijalo da im se novac pojavi niotkuda. Da ga uberu sa grane drveta ispred kuće. Uf to bi baš bilo zgodno.





Prema jednom narodnom vjerovanju, ukoliko metalne kovanice novca držite u posudi u kojoj držite so, novac u vašoj kući će se umnožiti.

Potrebni su vam – dva-tri metalna novčića i slanik – posuda u kojoj držite so, kuhinjsku ili morsku, svejedno. Novčiće, apoeni nisu važni, očistite nekim blagim sredstvom i ubacite na dno slanika, pa odozgo sipajte so.





Kažu babe, koliko zrna soli – toliko para u kući.

Probajte, ništa ne košta, a možda ima i placebo efekat.

Izvor: telegraf

Mačke vide zle duhove u kući – evo kako se tada ponašaju!

One su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Kada se mačka mota nekome oko nogu, tada s njim dijeli svoju pozitivnu energiju, zapravo je prenosi na njega. Zato nije pametno odgurivati je od sebe u strahu od dlaka jer za mačke kažu kako su čarobne životinje. Na primjer, strahujete li od uroka ili se bojite kako vam neko želi napraviti nešto loše, tada dodirujte svoju mačku s obje ruke, mazite joj lijevu šapu pa nastavite do repa.






Mačke imaju pozitivnu auru i zato ih je dobro imati. Osim što će od zla i negativne energije čuvati kuću, čuvat će i sve ukućane. One su poznate kao istjerivači zlih duhova iz domova. Ako vidite mačku da dugo sjedi u jednom dijelu prostorije i gleda u nešto, to može biti pokazatelj prisustva zlih duhova. U takvim situacijama je preporuka zapaliti pelin i zadimiti kuću.

Zanimljivo je kako ove životinje u kući i oko nje najviše borave na mjestima gdje je najviše negativne energije. U Rusiji imaju ritual da prije useljenja u novi dom, u njega najprije puste mačku. Ona tada eliminiše negativnu energiju starih vlasnika i unosi pozitivnu, jer mačke žive u visokim energetskim zonama.

Jačina moći ovisi o tome kojoj vrsti pripada. Pa se tako vjeruje da mačke Perzijske, Sphinx, Rex i Munchkins rase imaju duplo više magičnih i iscjelitelhjskih sposobnosti u odnosu na druge.

Važno je i koje su boje:

Crna – povezuje se s okultnim moćima, vješticama, magijom i zaštitom. Crne mačke imaju veliku moć upijanja negativne energije i donose mudrost te moć dobrog rasuđivanja.





Crvena – vežu se uz mušku energiju i privlače novac.

Plavkasta ili sivkasta – pomaže u održavanju osjećaja sreće, ljubavi, mira, kao i emocionalne stabilnosti.

Bijela – mačke ove boje smanjuju stres i imaju energiju koja privlači dobro zdravlje.

Dvobojna – donose dugovječnost i uspjeh.

Trobojna – štite od zla i privlače prosperitet i sreću.

Prugasta – privlače veselje i dobro raspoloženje te štite od stresnih situacija.

Izvor: atma.hr

utorak, 27. prosinca 2016.

CIJELI SVIJET ZALUĐEN RUSKIM LJEKAROM: OVE SAVJETE O DJECI SVAKO MORA DA PROČITA!


Jevgenij Olegovič Komarovski je jedan od najpoznatijih i najpriznatijih pedijatara na teritoriji bivšeg SSSR-a. Doktor je medicinskih nauka, televizijski voditelj i autor 15 knjiga o njezi djeteta. Na vrlo razumljiv način izlaže dragocjene informacije o zdravlju i vaspitanju djece, zbog čega uživa poštovanje mnogih roditelja

Odabrali smo 14 citata pedijatra dr Komarovskog čiji su savjeti pomogli stotinama hiljada ljudi:

1. 100% odraslih stanovnika zna kako se prave djeca, ali 99,9% ne zna kako se stvaraju ljudi.

 
2. Psihičko blagostanje majke koja vodi brigu o djetetu jeste najveći zadatak za oca. Tata je taj čija je obaveza da rješava probleme s rodbinom i komšijama.

3. Srećno djete je prije svega djete koje je zdravo, a tek potom djete koje umije da čita i svira violinu.





4. Srećno djete je djete koje ima i mamu i tatu, koji pak imaju vremena ne samo da vole djete nego da vole jedno drugo.

5. Ni veliki broj ni dobar glas pedijatara neće riješiti zdravstvene probleme djeteta. To je nemoguće prije svega zato što njegovo zdravlje u daleko većoj meri zavisi od mame i tate nego od svih pedijatara zajedno.

6. Djete nikom ništa nije dužno.

 
7. Lično, kada mi dolaze roditelji bolešljive djece, često savjetujem da nabave psa. Zato što je pas realan razlog da natjera roditelje da dva puta dnevno izvedu i djete u šetnju.

8. Ako je vaše djete cijele godine bilo bolešljivo, ako nije trčalo, odlazak na selo (možda svega 30 km od grada raste šuma i teče rijeka), može imati bolji učinak na njegovo zdravlje nego ljetovanje na Sredozemnom moru, pa neka je i hotel s pet zvjezdica.

9. Djete i treba baš takvo da bude – mršavo i aktivno.





10. Siguran sam u to da se većina djece rađa zdrava, ali da im zdravlje narušavaju… roditelji i medicinski radnici.

11. Kada se rodi beba – čovječji mladunac – ona je biološko stvorenje isto kao vuče, meče, prase… Zato je osnovni zadatak u prvoj etapi života da se držimo biologije da bismo kasnije prešli na razvoj sociologije.

12. Suština i ideologija jednokratnih pelena sastoji se u sljedećem: djetetu pelene nisu potrebne! Nego su potrebne majci!

13. Sreća i zdravlje porodice su najvažniji. Porodica treba da se ponaša ne shodno interesima djeteta već shodno interesima porodice. Ja ne mogu da zamislim da moje djete dobije čokoladu i da je ne podijeli na četiri dijela.

14. Što je najvažnije: ti nisi centar svemira. Mi kao porodica – to je centar svemira. Dobri ljudi uvjek, svuda i prema svima su dobri. Podijeli sve dobro: raspoloženje, hranu, stvari. Ne kukaj.
Izvor: adme/detinjarije

BIJELO RUBLJE VAM JE SIVO ILI ŽUTO? UBACITE SAMO OVU MALU STVAR U PERILICU


Želite li da vaše rublje bude savršeno bijelo umjesto sivkasto ili žućkasto u perilicu rublja dodajte Aspirin.

 
Osim toga, savršeno će ukloniti mrlje, ali i vratiti bjelinu odjevnim predmetima koji su već postali sivkasti, piše Super Tasty Recipes.
Rastopiti tabletu

 
  Pet tableta od 300 miligrama rastopite u sedam do osam litara tople vode. U toj otopini ostavite sporno rublje da odstoji tijekom noći.
Potom nekoliko Aspirina stavite i u perilicu rublja, a rezultati će vas oduševiti.
Izvor: net.hr

JEDNOM SAM POZAJMIO ORTAKU AUTO DA PREVARI SVOJU DUGOGODIŠNJU DEVOJKU. SUTRADAN SAM....



Jednom sam pozajmio ortaku auto da prevari svoju dugogodišnju devojku. Sutradan sam vozi tetku svoje supruge u banju
 


 
Pre nego što je tetka sela u auto pretresao sam dobro da nije ostala neka minđuša, narukvica, komad odeće i sl. I tako dok sam bio na putu za banju kada sam tražio vodu ispod sedišta napipao sam

 
žensku cipelu. Brzo sam je sakrio i na kvarno izbacio kroz prozor.



 Kad smo stigli sa zadnjeg sedišta se čulo samo: ”Ju, Nikola, nema mi druge cipele”.

"MOJA ŽENA SE RAZBOLILA. STALNO JE BILA NERVOZNA ZBOG PROBLEMA NA POSLU...

“Moja zena se razbolela. Stalno je bila nervozna zbog problema na poslu, privatnog zivota, neuspeha i problema sa decom. Izgubila je 13kg i imala je samo 40kg u 35-oj godini zivota. Postala je veoma mrsava i stalno je plakala. Nije bila srecna zena. Stalno je patila od glavobolja, bolova u grudima i ledjima.


  Nije dobro spavala, a umela je da zaspi samo rano ujutru i veoma lako se zamarala. Nasa veza je bila na ivici raskida. Lepota ju je napustala, imala je tamne podocnjake i prestala da se brine o sebi. Odbijala je da snima filmove i odbijala je uloge. Izgudio sam nadu i mislio sam da cemo se razvesti uskoro. Ali onda sam odlucio da nesto ucinim. Imao sam najlepsu zenu na planeti. Ona je ideal vecini ljudi na planeti a mene je izabrala da grli i voli. Poceo sam da je tesim poljupcima, komplimentima i cvecem. Stalno sam je iznenadjivao, dao sam joj mnogo poklona i ziveo sam za nju. Otvoreno sam pricao o njoj.


  Hvalio sam je pred nasim prijateljima. Ne biste verovali, ali procvetala je. Postala je bolja nego ranije. Ugojila se, nije vise bila nervozna i volela me je vise nego ikad. Nisam imao pojma da moze toliko da voli. I SHVATIO SAM JEDNU STVAR, ZENA JE ODRAZ SVOG MUSKARCA.

ponedjeljak, 26. prosinca 2016.

MOJI RODITELJI MI NE DOZVOLJAVAJU DA U GRADU BUDEM DUŽE OD 12 SATI NAVEČE...



Moji roditelji mi ne dozvoljavaju da u gradu budem duže od 12 sati naveče. Ono baš kada je najbolje ja moram kući :(. Živim u predgrađu i na moju žalost autobus kreće 10 do 12, UŽAS. U betak sam zakasnila, trčala sam za autobusom ali štikle na nogama, dekoltirana kratka haljina iz koje su pri svakom koraku moje bujne grudi naprosto ispadale mi naprosto nisu dozvoljavale da budem dovoljno brza. Nisam znala kako ću se prebaciti do kuće, hvatao me neopisiv strah.

 
Nakon više od pola sata stajanja na autobuskoj ispred mene se zaustavio automobil, baš neki skupocjeni. Otvorio se prozor i vidjela sam dva starija muškarca u automobilu. Pitali su me trebam li prevoz, a ja sva zbunjena, nisam znala šta da kažem, ali zbog straha da ću mnogo zakasniti, rekla sam da treba i ušla u automobil. Nakon što sam ušla, muškarac koji je sjedio na suvozačkom mjestu se okrenuo i pokazao mi značku policije, te me pitao da se slučajno ne bavim nelegalnim poslovima, tačnije prodavanjem ljubavi.

 
Ostala sam bez daha, počela sam da im objašnjavam šta i kako. Sreća da su razumni policajci i nisu mi pravili probleme te su me odveuli do kuće, te mi napomenuli da nije dobro ulaziti u automobil nepoznatih osoba i da to više nikada ne radim. Međutim tada sam već kasnila preko sat vremena i tata je čekao na prozoru. Kada sam ušla u kuću napao me da sam postala drolja i prijetio mi da će me istjerati iz kuće, jer mu takva ne trebam pod njegovim krovom, da ga sramotim i tako to. Ni kriva ni dužna ispaštam, a tata je toliki smor da mu je nemoguće objasniti.

ŽENA ME VARA SA POPOM KOJI DOLAZI U SELO SVAKE NEDJELJE. VEĆ DUŽE VREMENA SUMNJAM


Žena me vara sa popom koji dolazi u selo svake nedjelje. Već duže vremena sumnjam, ali nisam želio da vjerujem. Siromašni smo i moja žena održava kuću u kojoj on boravi.

 
Prošle sedmice sam je pratio, jer više nisam mogao trpjeti da živim u neznanju i sumnji i kroz prozor kuće sam vidio da se maze. Od muke mi se počelo povraćati, em me vara, em sa popom. Sve što sam poduzeo je da sam taj isti dan tražio da se ispovijedim i kada samo ostali nasamo pitao sam ga zašto mi i onako težak život dodatno otežava, zašto mi kreade ženu, a on mi je mrtav miran rekao,

 
da sam nesposoban i da neko mora da nadomjesti moje nedostatke, i da je u svakom slučaju bolje da on nego neko drugi, ustao, izašao i Šta čovjek da radi, da tjera pravdu ili da se pomiri sa situacijom i živi sa tim bremenom na leđima??

SESTRA ME BAŠ MNOGO RAZOČARALA I NISAM NI SLUTIO DA JE TAKVA OSOBA. JA SAM SILOM PRILIKA MORAO OTIĆI...


Sestra me baš mnogo razočarala i nisam ni slutio da je takva osoba. Ja sam silom prilika morao otići van države, oženio sam se u Ameriku i tamo živim zadnjih 22 godine, a sestra se udala za imćnog komšiju i cijeli život uživala u svom gradu, nikada nije bila stranac kao ja.

 
Roditelji su živjeli sami a zadnje 2-3 godine kada su pali na postelju ona ih je služila, JER JE BLIZU. Roditelji su mi umrli u razmaku od 8 mjeseci i nakon toga kada sam prošle godine došao da dijelimo miraz dočekala me informacija da su oni “dobrovoljno” prepisali sve na nju. Imanje vrijednosti preko 40.000 eura je moja sestra dobila, a ja ništa.

 
Ja koji sam krv, prirodni nasljednik mojih roditelja nisam dobio ništa, a sestri i ZETU su dali sve. Nekada sam ljut i na njih, ali shvatam da nisu imali izbora i da ih je moja sestra nagovorila i natjerala na tako nešto. Tako da svi koji imate sestrice koje za koje mislite da su dobre i da mrava ne bi zgazile, čuvajte se, šta drugo da kažem.

ISPOVEST: SA 20 GODINA KĆER MI JE DOŽIVJELA NESREĆU I OSTALA BEZ POLA NOGE…


Sa 20 godina kćer mi je doživjela nesreću i ostala bez pola noge. Dobio sam poziv jedno popodne i odmah odjurio u drugi grad gdje je bila na faksu.Kad se probudila nakon operacije bio sam tamo, plakao kao malo dijete, dok me ona tješila i govorila da će biti dobro.

 
Ja sam joj obećao sve,molio je da se vrati kući pa sljedeće vrati na faks, a ona je htjela dovršiti godinu. U jednom trenu dok sam bio s njom na rehabilitaciji strašno se izmučila i htio sam je nosit do auta. Tad je stala ispred bolnice, opalila me po ruci i rekla:

 
“prestani me žaliti ovog trena!”. Nikad nisam bio ponosniji nego u tom trenu, i bilo je baš onako kako je ona htjela. Sve je radila kao i prije. Faks je završila u roku, i sada kad je gledam često se pitam odakle joj toliko snage…

POTRESNO: BILA SAM MU LJUBAVNICA - A ONDA JE NJEGOVA ŽENA DOŠLA DA SE PORODI U MOJU BOLNICU...


Žene koje odluče da postanu ljbavnice obično znaju da će na kraju najverovartnije biti ostavljene. Ipak, događa se da i ta vrsta bolne veze postane pravi kratki roman: Godinama sam bila u vezi sa jednim dečkom, i kada smo raskinuli, ipak smo nastavili da se viđamo. Bio je moja velika ljubav, kao i ja njegova, ali jednostavno nismo mogli iz nekih drugih razloga da nastavimo.

 
Naše viđanje je trajalo i kada je on započeo vezu sa svojom sadašnjom suprugom, a završilo se kada je ona ostala trudna. Ja sam inače babica po struci, i ona je, igrom slučaja, došla da se porodi baš kada sam ja radila. Imala je dug porođaj, deset sati, a ja sam sve vreme bila uz nju kao da mi je najbolja prijateljica.

 
Nikada neću zaboraviti trenutak kada sam ugledala to malo biće, i kada sam izašla u hodnik da čestitam srećnom tati. On je plakao, verovatno od sreće, a ja zato što je trebalo da budem na njenom mestu - prenela je Fejsbuk stranica "Što mi se danas dogodilo

subota, 24. prosinca 2016.

OŽENJEN SAM. IZ ZEZANJA SE NABACUJEM PRODAVAČICAMA I SL.


Oženjen sam. Iz zezanja se nabacujem prodavačicama i sl.
Oženjen sam. Iz zezanja se nabacujem prodavačicama i sl. i ne mogu da verujem kako se primaju i


odmah misle da sam zaljubljen u njih i žale moju ženu kojoj vodu ne mogu da donesu i koju sam

 
oženio jer se jedina nije odmah primila na moje nabacivanje.

srijeda, 21. prosinca 2016.

ISPOVEST MAME DRAGANE ! UPROPASTIŠE ŽIVOT MOJOJ PRINCEZICI A I MOJ

Ova poruka mi je sinoć stigla u moj inbox

Draga Sonja i meni su uzeli moju devojčicu iz naručja, čekali zadnji dan da mi se beba uguši pa da me porode.I tako su mi uzeli Iliji sestricu , našu princezicu .


Jako me je rastužila ta poruka I samo sam pomislila zar opet , zar opet još jedna tužna majka , zar opet greška lekara !! ?? A dokle? dokle više ?.
Zamolila sam majku da mi ispriča priču da vam je prenesem da vi ovo nikada ne doživite I da se pazite .

Zatim mi je majka još napisala , sutra će ova priča biti u novinama . BRAVO !! TO TREBA !! DA BUDE U NOVINAMA !! DA TUŽI DOKTORA !! TO JOJ NEĆE VRATITI DETE ALI NEKA PRAVDA BUDE ZADOVOLJENA . Tako da dragi moji čitaoci imate tu privilegiju da priču pročitate pre novina !! PODRŽITE OVU MAJKU VAŠIM KOMENATARIMA NJOJ JE TO SAD ZAISTA POTREBNO !!





Ona ovako započinje svoju ispovest !!

Draga moja trebali su da me prime u petak 09. 12. 2016, doktor rekao da spremim rezultate i da dodjem sa stvarima. Sve sam spremila i sa puno ljubavi došla da rodim moju princezicu, šta se dešava dalje, doktor me pregleda i kaže sve je u najboljem redu i vraća kući uz odgovor hospitalizacija .

12.12.2016 u pola 9.Ja mislim on zna šta radi.Dolazim kad mi je rečeno i predajem knjižicu,našta me sestra pita kažite, ja kažem da imam prijem kod Dr Zorana Hadži Randjelovića našta ona odgovara on je izašao iz dežurstva,ja zatečena pitam kako izašao kada mi rekao da dodjem,ona odgovara ne znam šta vama on rekao on je otišao kući.

Okrećem se prema majci i pitam je što pravi budalu od mene,mama odgovara zovi ga odmah,to i činim zovem i on kaže silazim,kako silaziš pomislih kad si otišao kući?Prima nekoliko pacijentkinje uz to i dve popadije kojima kaže vidimo se sutra,ja i dalje čekam. Nakon nekih pola sata proziva me sestra da me doktor primi ja u ambulantu ono nije moj doktor već dr Braca, ostajem bez teksta.

Prima me na odeljenje i pita jel mi rađen ultrazvuk, odgovaram da nije on ne radi već kaže vodite ženu na odelenje i uradite ctg. Sve je bilo u najboljem redu, očekivala sam da mi kažu kada će me poroditi. Od danas do sutra od sutra do prekosutra glume budalu ili očekuju novac trebali su da kažu dala bih ne bih žalila koliko sada žalim.

Dobila sam temperaturu,tražila nešto da mi spadne, niko nije sišao da me pregleda sestra kaže oni gore imaju četri carska i jedan epidural i ne znaju gde im je glava, ja trpim užasan bol u predelu prepona.Dolazi sestra i gasi svetlo i kaže gasite telefone i u krevet,i dalje nemir u meni dete gura hoće stomak da mi raspori, a ja se preznajam palim svetlo i odlazim da se istuširam ona uleće i kaže šta je ovo zašto si upalila svetlo rekoh oznojila sam se od bola idem da se tuširam ajde brzo.

Odlazim na spavanje i kad se ujutru budim osećam mučninu i tupu bol u glavi,odlazim nekako da se umijem lakše mi, očekujem vizitu našta oni kažu na moje pitanje kada će carski rez sutra će biti sekcija, uradite ctg .Vreme prolazi meni niko ne radi ctg oko 12h mama me zove ja joj kažem malo ću da odmorim muka mi u glavu, čujemo se kasnije, samo da zatvorim oči .

Ulaze da mi rade ctg ne mogu da čuju otkucaje srca bebe zovu doktorku i odvode me na ultrazvuk gde doktorku pitam jel nešto nije u redu ona odgovara nažalost nije nema akcije. Ja padam odvoze me u sobu i od sestre tražim da zove mog doktora pitanje šta sam mu postavila je bilo šta ste čekali on odgovara “KRIV SAM NE ZNAM ŠTA SAM ČEKAO .




Odmah me porađajte u nadi da će izvući živo dete a i moju glavu i tako UPROPASTIŠE ŽIVOT MOJOJ PRINCEZICI A I MOJ.

PORUKA ZA MAME

Za mame NE DOZVOLITE DA VAS UPROPASTE KAO MOJU DEVOJČICU I MENE !!

Eto to je ta tužna priča . Kao što sam rekla mami Dragani kad sam pričala sa njom mora da bude jaka , njen mali sin Ilija je jako treba . Bolno je sve to ali ona ima za koga da živi . Život je jako surov , a u poslednje vreme baš baš . Lomi nas kida ali toliko da uvek imamo snage da sve oluje prebrodimo !! Biće još bebica i daće Bog . Ja sad od srca želim da mama istera pravdu i da ona bude zadovoljena !! Takav neodgovoran doktor nije potreban , takav doktor zna se gde treba da bude !!!

Hvala mojoj dragoj čitateljki Dragani što je podelila ovo sa mnom i sa devet meseci . Sutra možete o ovome i da pročitate u novinama !!

SVA PRAVA NA OVU VERZIJU PRIČE ZADRŽAVA DEVET MESECI !!

autor priče . mama Dragana Krkić iz CICEVCA

izvor.devetmeseci.net

ponedjeljak, 19. prosinca 2016.

POUČNA PRIČA: TREBA ŽIVETI, NE SA IDEALNOM, VEĆ SA SRODNOM DUŠOM



Moja drugarica Tanja – sudsko medicinski veštak, ima 42 godine, duge lepe prste, i drugi dan kursa aikido.

Ona puši jake cigarete, psuje, i ne boji se smrti. Tanja ima muža, koji je 9 godina mlađi od nje.

On je glavni arhitekta u veoma solidnom građevinskom preduzeću. I jako je lep.

Pravi najukusnije kolače koja sam probala. I smišlja divne bajke za njihove dvogodišnje blizance.

Uspavljuje ih, ako je Tanja na poslu, i noću ih obilazi, zato što je Tanja umorna.

Druga moja drugarica Jelena – psiholog pri vojsci. Njen prvi muž, hirurg je poginuo pre 12 godina.

Prošle godine se udala za snimatelja koji je snimao reportažu o njoj.

U početku su se samo družili, a onda je moja prijateljica doživela saobraćajnu nesreću, povredila kičmu, i on je skoro pola godine brinuo o njoj.

Uzeo je neplaćeni odmor da bi bio pored nje.

Vikendom je, da bi zaradio, snimao svadbe. Jelena je, uprkos neutešnim prognozama lekara, ustala na noge.





Njen sin, snimatelja naziva ocem. A on je ponosan na dečaka, koji je ove godine otišao u Stokholm, na Olimpijadu iz fizike.

Marija – profesorka filozofije. Udala se za muškarca bez visokog obrazovanja.

Ali on joj popravlja kuću, ponekad kuva ručkove, obožava decu i zabranjuje buku u kući, jer se mama-profesorka, priprema za časove.

Marija je opsednuta naučnom karijerom, i planira specijalizaciju u Kini. Muž je opsednut Marijom…

On ne zna ko je Hegel i koja je njegova filozofija, ne zna ni šta je egzistencijalizam, i kad je nastao.

Ali, zato on zna koji broj obuće nosi Marija, i ne zaboravlja promeniti letnje gume na njenom automobilu.

Marijin muž ima svoj biznis za proizvodnju mašina za obradu drveta. Nije neki bogataš, ali je čovek na svom mestu.

I kad mi počnu pričati kakva treba da bude idealna žena, da bi se udala, ja se naglas smejem.

Zato što vole, ne idealne, nego osobe srodne duše. Sa svim svojima pukotinama i udubljenima, svaka šerpa nađe svoj poklopac.

Zato se ne treba plašiti živeti onako kako želiš, i biti onakav kakav želiš biti.

To je sve šta sam htela danas da vam kažem.

JOŠ PRIJE BRAKA MUŽ MI JE OBEĆAO DA ĆE BIT UZ MENE KAD SE BUDEM PORAĐALA. KAD SAM ZATRUDNILA, ON ME PAZIO ME KAO KAP VODE NA DLANU CIJELU TRUDNOĆU…


Još prije braka muž mi je obećao da će bit uz mene kad se budem porađala. Kad sam zatrudnila, on me pazio me kao kap vode na dlanu cijelu trudnoću.



Jedne večeri dolazi on sa posla, jedemo mi, osjećam male bolove, ali kao da beba udara.. Završili sa jelom, on kaže da će oprat suđe. Ja sjedim i gledam tv, kad počela ”voda”, ja njemu govorim voda, on kaže sad ću ti donijet. Ja se uspaničila, ne znam šta trebam, on donosi vode i daje mi.. Ja govorim da
je porod krenuo, on se onda uspaničio, ne zna šta, kako, gdje…




Kleknuo ispred mene i govore: Udahni, izdahni, ja to radim.. Govorim: šta sad? On: Ne znam, to rade u filmovima.. Ja rekla da me mora u bolnicu odvuć, a on se jadan sav zbunio. Traži ključeve od auta, ključevi na stolu, pita me: jel te trebam nosit do auta ili možeš hodat, reko: hodat ću.. Sav se zbunio, jedva hoda, problijedio. Došli u bolnicu i govori doktoru da će bit uz mene, govorim ja da ne mora, on hoće pa hoće. Unutra je sav problijedio ali me nije ostavio! Volim ga.

srijeda, 14. prosinca 2016.

IMAM 21 GODINU I MISLIO SAM DA MOJI RODITELJI IMAJU…





Imam 21 godinu i mislio sam da moji roditelji imaju savršen brak. Sve do danas. Našao sam na tavanu stari majčin dnevnik u kome piše da ju je tata prevario sa mojom ujnom.
Sad mi je jasno zašto je davno prije 15 godina izbila tuča između oca i ujaka, koje se kroz maglu sjećam.
Ne mogu opisati kako se osjećam.

Pitam se da li je sve ovo sada samo neka gluma da bi sve izgledalo ok ili mu je majka stvarno oprostila. Izgubljen sam!

ponedjeljak, 12. prosinca 2016.

ZA ROĐENDAN SAM OD ROĐAKA DOBILA ČOKOLADU, A KAKO JE MALO BOGATI NADALA SAM SE NEČEMU...

Za rodendan sam od rodaka dobila cokoladu, a kako je malo bogatiji nadala sam se necemu vecemu,iako mi pokloni bas nisu bitni.



  Sljedeci tjedan drugarica je imala rodendan.Poklonkila sam joj parfem i cokoladu. Za par sati zove me ona i zahvaljuje mi se.


  U cokoladi u omotu bilo 100€ . Htjela sam da da . da da se prokinem.