ponedjeljak, 20. ožujka 2017.

LEDENI KOLAČ SA VIŠNJAMA – PRAVO JE ZADOVOLJSTVO GLEDATI KAKO SU SVI ODUŠEVLJENI KADA GA PROBAJU

SASTOJCI
Za kremu
2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
500 ml mleka
10+5 kašika šećera u prahu
200 ml slatke pavlake
2 čaše kisele pavlake
1 kesica želatina


 
I još
oko 200 g keksa
1 velika kutija piškota
po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
100 g bele šlag kreme
100 ml gazirane vode
oko 400 g višanja
1 kašika griza


 
PRIPREMA
Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi.

Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini.

Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider.

Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati.

Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja.

Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja.

Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač.

Ostaviti ga u frižider da prenoći.

Nema komentara:

Objavi komentar