četvrtak, 15. lipnja 2017.

KADA PROBATE OVAJ RECEPT REĆI ĆETE DA JE OVO NAJUKUSNIJI DORUČAK KOJI STE JELI

Potrebno
20 komada isečene šunke (najbolje ukoliko je šunka četvrtasta pa i komadi budu u kvadratnom preseku)
100g putera
2 supene kašike brašna
2dcl pavlake za kuvanje

 
200g sira (najbolje trapista ili nekog punomasnog)
2 jaja
so
20g prezli
ulje za pečenje

 
narezana šunka

Priprema
Pomešajte puter, brašno, sir, pavlaku za kuvanje i kuvajte to sve zajedno oko 2-3 minute da se smesa malo zgusne i postane lepljiva. Ovim filom premažite svako parče šunkarice i umotajte u rolnicu. Umočite rolnicu u jaje pa potom u prezlu, i to ponovite dva puta kako biste dobili deblji sloj poha. Kada ste sve rolnice uvaljali u poh, ostavite ih na pola sata-sat u frižider da se stegnu i očvrsnu.
Vodite računa da ste krajeve dobro umotali u poh, kako vam prilikom pečenja ne bi iscurela središnjost.
Ugrejte ulje, i pecite rolnice taman toliko da porumene, Gotove izvadite na salvetu kako bi se višak masnoće upio.

Nema komentara:

Objavi komentar