ponedjeljak, 12. veljače 2018.

Kremasta rolada s nutellom gotov za pola sata

Ova moja najnovija izmišljotina nastala je sasvim slučajno ovog vikenda...Trebalo je potrošiti mascarpone,a htjela sam nešto na brzinu...-i eto je....Rolada s nutellom,i kremom od bijele čokolade i mascarponea...Djecu je oduševila najviše.... 

SASTOJCI
rolada
4 jaja
14 dag šećera
1 vanilin šećer
4 v.ž vode
15 dag oštrog brašna
1/2 praška za pecivo



1 premaz
6-7 v.ž nutelle(ili eurokrema,lino lade...)

2 premaz
25 dag mascarpone sira
1-2 v.ž šećera u prahu
10 dag bijele čokolade s hrustavim žitaricama(obična bijela...)



PRIRPEMA.
Izmiksati žutanjke s šećerom,vanilin šećerom i vodom.Dodati brašno s praškom za pecivo .Na kraju lagano umiješati snijeg od bjeljanjaka.Smjesu sipati u veliki lim od električne pećnice obložen pek papirom.Poravnajte smjesu žlicom pa pecite na 180 stupnjeva oko 15 minuta.Vruće umotajte u krpu pa ohladite.

Ohlađenu roladu odmotajte i premažite s nutellom u tankom sloju.Ako je pretvrda -malo je zagrijte u mikrovalnoj da bi lakše premazali roladu.U mikrovalnoj otopite i bijelu čokoladu(ja sam koristila bijelu s žitaricama).

Izmiksajte mascarpone sir s šećerom u prahu,pa polagano umiješajte rastopljenu bijelu čokoladu.Dobivenim bijelim premazom premažite tamni dio rolade.

Čvrsto urolajte i ohladite barem 1-2 sata.Posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Nema komentara:

Objavi komentar