SASTOJCI
za tamni deo
4 jaja
200 gr šećera
150 g putera
100 ml mleka
2 kašike ness kafe
350 gr brašna
50 gr kakaoa
1 kesica praška za pecivo
Fil
200 gr krem sira
100 gr šećera
1 kašika brašna
2 jaja
1 kašika ekstrata od vanile
PRIPREMA
Ulupati žumanca sa šećerom da pobele pa dodati omekšali margarin i opet ulupati.
Zatim dodati ness kafu rastvorenu u 3 kašike vrele vode, brašno, kakao i prašak za pecivo i sve ulupati.
Ulupati zatim belanca sa prstohvatom soli pa ih dodati smesi sa žumancima i lopaticom od dole prema gore sjediniti.
Istresti 2/3 smese u pleh 20 x 30 cm i staviti u rernu na 180 stepeni 10 minuta.
Za to vreme napraviti fil.
Ulupati jaja sa šećerom pa dodati brašno sir i ekstrat vanile pa sjediniti i kada izvadite kolač iz rerne i uhvatil as ekorica na prvom sloju staviti ovaj krem od sira pa na njega naneti onu 1/3 tamne smese koja je preostala.
Naneti kašikom, praviti tufne. ( slika )
Vratiti u rernu kolač da se peče 20 – 30 minuta zavino od rerne, testirajte čačkalicom.
Pečen kolač ostaviti da se ohladi pa ga poslužiti.
DESERTI KOLAČI
Nema komentara:
Objavi komentar