SASTOJCI
500 gr. svinsko mleveno meso
500 gr. junece mleveno meso
1 crni luk
2 cena bjeli luk
1 srednja paprika
1 mrkva
2 zlice vegeta
1 kasicica papar
1/2 kasicica origano
1 kasicica suhi persun
sol
PRIPREMA
1.
Crni luk, bjeli luk , paprika, mrkva lijepo iseckajte pomoci multipraktike (da vam pusti povrce lijepi sos)
2.
Dodajte u meso i dodajte sve ostale sastojke
3.
Lijepo umjesite i formirajte pljeskavice tako da ruke mazete uljem prije formiranja pljeskavice
4.
Ostavite ih barem 1 sat prije pecenja da bi se sve sastojke lijepo poprimili
5.
Peci na rostilju ili u rernu ili na stednjaku
6.
Dobar tek
Posluživanje
Ovako pripremjeni su veoma socni i ukusni…Probajte
Nema komentara:
Objavi komentar