srijeda, 29. studenoga 2017.

NAJBOLJE LEDENE KOCKE SA MJERAMA NA KAŠIKE

SASTOJCI
Kora
6 jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
4 kašike kakao
4 kašike ulja



Sirup
4 dcl. vode
200 g šećera

Fil
5 dcl. mleka + 1,5 dcl da se razmuti brašno i šećer
9 kašika šećera
9 kašika brašna
2 kašike ekstrakta od vanile
250 g maslaca ili margarina



Glazura
100 gr čokolade za kuvanje
1 dcl. slatke pavlake ili neka druga, po želji.

PRIPREMA
Korak 1
Jaja i šećer penasto umutite, pa lagano mešajući postepeno dodajte prosejano brašno i kakao. Na kraju dodajte i ulje. Pecite 15ak minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200o C. Sirup kuvajte na tihoj vatri oko 5 minuta i zalijte pečenu koru. Najbolje da ga napravite dok se kora peče i toplim zalijete toplu koru.

Korak 2
Pola litre mleka stavite da se kuva. Sipajte 3 kašike šećera da padnu ravnomerno po celom dnu šerpe – ovo će sprečiti da fil zagori ili se uhvati za dno. Brašno, šećer i vanilu razumutite sa ostatkom mleka i zakuvajte. Mešajte mikserom da se ne stvore grudvice. Kada je gotovo ostavite da se hladi.
Korak 3: Maslac penasto umutite, dodajte kašiku po kašiku fila stalno muteći mikserom. Premažite preko ohlađene kore. Za glazuru, na tihoj vatri ugrejte slatku pavlaku i čokoladu, dobri izmešajte i prelijte
kolač.

Nema komentara:

Objavi komentar