subota, 25. studenoga 2017.

Vrući kroasani :-) vrući jer ne možeš dočekati da se ohlade :-)

Vrući, jer su najbolji kada su vrući, kada peku nepce, kada pućkamo dok ih jedemo...
SASTOJCI
3 dcl mleka
1 kašika šećera
1 kvasac
4 kom jaja
1 kašika soli
1 čaša jogurta
800 gr brašna

 
250 gr margarina

PRIPREMA
1.
mleko, šećer, kvasac sjediniti i ostaviti da dokisne. 2 jaja, jogurt i so posebno izmešati, pa sve zajedno umešati u brašno i umesiti lepo kompaktno testo. Ostaviti da odmori oko 30 min
2.
Kada dokisne testo, napraviti rolat, pa ga podeliti u 7 jednakih delova. Šest delova razvući na veličinu tanjira a sedmi malo veći.
3.
Umutiti margarin i jedno žumance, pa svaki krug testa premazati 1/6 margarina. Ređati jednu na drugu, a poslednju staviti onu veću i malo je podvući pod ostale krugove. Sve razvući na veličinu od oko 70 cm

 
4.
Podeliti na 32 trougla, pa uvijati kroasane. Premazati ih sa jednim jajetom i jednim belancetom, koje vam je ostalo od smese sa margarinom.
5.
Kroasane ostaviti u plehu još 25 min da još malo narastu, posuti ih susamom i peći na 180 c, oko 25 min. Naravno vreme i temperaturu pečenja prilagodite vašoj rerni.
Posluživanje
Kroasani su prelepi i posle par dana, ali vrući su mmmm. Možete ih i puniti, ja sam moje punila sirom.

Nema komentara:

Objavi komentar