biskvit (26 cm);
6 bjelanjaka
6 v.ž šećera
6 v.ž Kokosova brašna Dolcela
6 v.ž ulja
6 v.ž Pšeničnog oštrog brašna Podravka
1/2 Prašak za pecivo Docela
čokoladni premaz;
10 dag Milke-mliječna i bijela
5 dag čokolade za kuhanje
3 v.ž ulja
bijela jogurt krema ;
3 (po 15 dag) jogurta s okusom kokosa
1 Mljevena želatina Dolcela
250 ml vrhnja za šlag
bijela mascarpone krema;
25 dag mascarpone sira
3 v.ž Šećera u prahu
250 ml vrhnja za šlag
ukras;
rolnice punjene bijelom čokoladom ili po želji
Priprema
1.
Za biskvit izmiksati snijeg pa dodati šećer,kokos,ulje,brašno i prašak za pecivo.Peći u okruglom kalupu promjera 26 cm na 180 stupnjeva.Ohlađeni biskvit prerezati na pola.
2.
Za premaz otopiti obje vrste čokolade na pari sa uljem ,pa time premazati obje polovice biskvita.Nek se malo ohladi dok pripremate kremu.
3.
Za kremu izmiksajte 500 ml vrhnja za šlag i podijelite na 2 dijela.Za prvu kremu pomiješajte jogurt od kokosa sa želatinom(pripremljenom prema uputi na vrećici).A za drugu kremu izmiksajte mascarpone sa šećerom.U svaku kremu dodajte polovicu šlaga.
4.
Ja sam par žlica kreme s mascarponeom odvojila za ukras torte izvana.Na prvu koru s čokoladom stavite pola kreme s jogurtom,pa pola kreme s mascarponeom.Ponovite tako i sa drugom kremom.
5.
Tortu dobro ohladite da se stisne(najbolje preko noći).Ja sam je ukrasila sa par rolica punjenih bijelom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar