ponedjeljak, 20. veljače 2017.

KOSOVSKA PITA KAKO SAMO RANIJE NISAM IMALA OVAJ RECEPT

Sastojci:
500 gr brašna
700 ml vode
  3 jajeta

 
kašičica soli
300 gr kajmaka

Način pripreme:
Od brašna, jaja, soli i vode zamesiti testo gušće nego za palačinke. Rernu zagrejati na maksimalnu temperaturu, a rešetku podići na najvišu poziciju, odmah ispod gornjih grejača. Tepsiju nauljiti, zagrejati, pa kutlačom sipati testo i ravnomerno rasporediti (kao palačinku), pa peći da porumeni. Izvaditi iz rerne, premazati kajmakom, pa odmah preliti novim slojem testa.

 
  filija priprema
Vratiti u rernu da se ispeče, pa postupak ponavljati, sve dok ima materijala. Prilikom pečenja treba isključiti donje grejače u rerni. Što više tankih slojeva testa ima, filija će biti lepša i ukusnija. Poslednju koru nije potrebno premazivati.
Pečenu filiju iseći na kocke i služiti vruće, a ukusna je i kad je hladna.

1 komentar:

  1. Odličan recept. Procitajte i naš postupak pripreme https://mikanovakuhinja.blogspot.com/2020/07/kosovska-pita-sa-spanacem.html

    OdgovoriIzbriši