4-5 tikvica ( zavisi od veličine)
4 kašike pirinča
1 glavica crna luka
3 čena bela luka
300 gr mlevena mesa
1 šargarepa
1 paprika
2 veća paradajza
1 čaša kisele pavlake ( čaša od 180 gr)
1 jaje
ulje
so, mleveni biber
1 kašika sveže seckana peršuna
1 kašika seckane mirodjije
1 kašičica kurkume u prahu
Priprema:
Tikvice oguliti i iseći uzduž na deblje štapiće. Uzeti keramičku posudu sa poklopcem ( može i druga neka posuda samo sa poklopcem).
Dno posude pouljiti sa 1 kašikom ulja, poredjati štapiće tikvica, dodati začin , mleveni biber i seckani peršun i seckanu mirodjiju.
Oprati 4 kašike pirinča i dobro ocediti od vode i rasporediti po tikvicama.
Na malo ulja propržiti sitno seckan beli i crni luk, rendanu šargarepu. Dodati mleveno meso i sve pržiti jedno 10 minuta, dodati začin, so, mleveni biber, kurkumu u prahu.
Rasporediti meso preko tikvica i pirinča.
Preko mesa staviti seckanu papriku i paradajz isečen na kolutove koji smo prethodno malo posolili.
Izmešati 3 kašike ulja i 5 kašika vode i sve preliti. Poklopiti i peći na 200 stepeni 30 -40 minuta.
Izvaditi iz rerne i preliti sve sa umućenim 1 jajetom i kiselom pavlakom.
Vratiti u rernu, i peći nepoklopljeno dok ne dobije zlatno žutu boju.
Nema komentara:
Objavi komentar