Sastojci
500 g tankih kora za pitu
4 jajeta
malo soli
malo ulja
2 dl kis. pavlake/ vrhnja/
1 dl jogurta sto veceg % ml. masti
1 kesica praska za pecivo
Fil:
500 g sampinjona
malo ulja
1 glavica crvenog luka
po zelji so i biber
Priprema
1.
Spremala sam je ovog puta sa
sampinjonima koje sam prethodno
na ulju i luku prodinstala da
ispari tecnost. Zaciniti po zelji.
2.
Napraviti preliv od jaja, pavlake,
jogurta i praska za pecivo.
3.
Nauljiti pravougaoni pleh i
slagati pitu.
4.
Svaki red kora mazati prelivom,
a fil staviti na 3-4 kore.
5.
Prebrojte kore pre slaganja i
onda rasporedite kolicinu fila.
Nekad ima 16 kora, a nekad i ne.
6.
Pitu preliti po vrhu prelivom,
posuti susamom, zaseci na
zeljene komade i ispeci je u
zagrejanoj rerni na 250 stepeni.
7.
Kad se blago zarumeni,
iskljuciti rernu, pitu malo
poprskati uljem i ostaviti je
jos desetak minuta u toploj rerni.
8.
Prohladiti je, iseci i srevirati
kao veceru uz jogurt.
9.
Moze biti i toplo predjelo
za neke proslave.
10.
Marijadj ovo
Tamarichka i opet
Posluživanje
Dobra je i sa mesom, meso mora biti prodinstano i zacinjeno. Mozete u meso narendati 2 kuvana jajeta, a sve uraditi isto kao i kod ove pite.
Nema komentara:
Objavi komentar