3 čaše (od jogurta) brašna
1 čaša jogurta
1/2 čaše ulja
1 prašak za pecivo
malo soli
1 jaje za premazivanje tijesta
Bitno je da za mjere koristite istu čašu ili šolju.
Nadev
salama siječena na kockice
kečap
rendani trapist
origano
PRIPREMA
Prvo upalite rernu da se zagrijeva, dok vi pravite tijesto.
U jednu posudu stavite brašno, zatim prašak za pecivo i sve ostale sastojke (osim jajeta), promiješajte mikserom (nastavcima za tijesto), a zatim rukom. Na brašnjavu podlogu istresite tijesto, razvijte ga i čašom sa širokim otvorom ili većim okruglim kalupom za kolače vadite krugove od tijesta. Treba da budu dovoljno veliki da možete da nadevate pizza bombe. I tijesto ostavite debljine oko 1 mm.
Istresite na sredinu malo kečapa, dodajte origano, salamu, trapist. Tijesto pokupite na sredinu, kao mali džak i okrenite tako da ravnija strana bude gore. Ređajte pizza bombe u podmazanu tepsiju. Izmutite jedno jaje i premažite ove slane zalogaje. Na vrh stavite još malo origana ili bosiljka. Pecite oko 10 minuta, dok tijesto ne porumeni.
Nema komentara:
Objavi komentar