Sastojci
750g mekog brasna
300-350ml tople vode ( mekoca tjesta treba da bude kao meso do kaziprsta na ruci )
1 mala kasicica soli
1 velika kasika ulja
Fil:
300g mladog kravljeg sira
3 kom jaja
pola kasicice soli
Za premazivanje:
100ml ulja
150g putera
Priprema
1.
Zamjesiti fino tjesto i ostaviti da odmara pola sata .
2.
Sa oklagijom rastanjiti jufku kao na slici .
3.
Pomastiti jufku sa istopljenim puterom i uljem pa je jos malo rukama rastanjiti .
4.
Sjeci jufku na kocke ( 15cm x 15cm )
i opet rukama jednu po jednu razvlaciti i redati u tepsiju kao na slici .
5.
Kada bude na pola onda staviti pripremljeni fil od sira i jaja i nastaviti do kraja slagati pitu .
6.
Peci u zagrejanoj rerni na 200°
Kada bude gotova sjeci je na kocke i sluziti .
Posluživanje
Slaganu pitu mozete filovati i sa mesom ili spanacem ....
- sluziti uz sacu jogurta ...prijatno !
Nema komentara:
Objavi komentar